Nikolić umesto Džikića na čelu Uprave banje, Arsićeva i dalje vodi CSR

Slobodan Nikolić, diplomirani inženjer šumarstva, imenovan je na sednici Skupštine grada Vranja u ponedeljak za v.d direktora Javnog preduzeća Uprava banje, umesto dosadašnjeg rukovodioca Miloša Džikića.

Džikić, inače diplomirani ekonomista iz Vranja, na mesto vršioca dužnosti direktora Uprave banje imenovan je u septembru prošle godine.

Direktori Uprave Banje do sada su bili Dragomir Aleksić, Srđan Spasić, Nebojša Stojanović, Goran Marković, Darko Janković, Ivica Milenković i Miloš Džikić.

Uprava banje je samostalno preduzeće koje posluje sredstvima u državnoj svojini.

Osnovana je radi obavljanja delatnosti od opšteg interesa - komunalne delatnosti, razvoja i uređenja naselja i prostora, istraživanja, eksploatacije i distribucije geotermalne vode, igradnje infrastrukturnih objekata, pružanje ugostiteljskih usluga itd.

Odbornici lokalnog parlamenta na sednici u ponedeljak doneli su i rešenje o prestanku funkcije direktorke Javne ustanove Centar za socijalni rad Dragane Arsić, koja je istom odlukom imenovana za vršioca dužnosti direktorke.

Centar za socijalni rad (CSR) u Vranju danas ima oko 6.500 korisnika, zapošljava oko 40 radnika, od toga 28 visokostručnih.

Ustanova je osnovana 10. aprila 1964. godine kao samostalna organizacija za poslove socijalne zaštite sa Skupštinom opštine Vranje kao osnivačem.

Direktori Cetra za socijalni rad u Vranju od osnivanja do danas bili su Milivoje Kostić, Vukašin Veselinović, Vukica Ristevska, Ivan Petric, Dušanka Ristić, Verica Mihajlović-Nikolić, Petar Milosavljević, Slavica Stanojević, a danas je to Dragana Arsić.

Najnovije vesti