Izabrani zaštitnik građana, zamenik pravobranioca i direktor Uprave Banje

Marko Tričković, diplomirani pravnik iz Vranja i dosadašnji sekretar gradskog parlamenta, izabran je u utorak na funkciju gradskog ombudsmana u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su predlog rešenja o razrešenju direktora JP Uprave Banje i predlog rešenja o imenovanju Miloša Džikića, diplomiranog ekonomiste iz Vranja, na mesto vršioca dužnosti direktora u tom javnom preduzeću.

Na sednici je na mesto zamenika gradskog pravobranioca izabrana Milica Veličković, diplomirani pravnik.

Treća sednica Skupštine grada u utorak počela je potvrđivanjem mandata Jeleni Stanković, diplomiranoj pravnici iz Vranja, na mesto sekretara parlamenta.

Odbornici su još usvojili predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine, koji je obrazložio Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave grada Vranja.

- Plan razvoja grada je dugoročni dokument razvojnog planiranja koji sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, odnosno željeno stanje i prioritetne ciljeve razvoja koji se žele postići.

Takođe, obuhvata i pregled odgovarajućih mera u svim oblastima koje su od značaja za razvoj jedinica lokalne samouprave.

On mora biti usklađen sa svim relevantnim republičkim i planskim dokumentima donetim na nivou grada, kao i svim pravnim propisima - rekao je Aritonović.

U nastavku sednice usvojeni su Predlog odluke o usvajanju izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana, Predlog odluke o izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje, kao i Predlog odluke o dopuni Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Vranja neposrednom pogodbom.

Usvojen je i Predlog odluke o određivanju autobuskih stajališta za korišćenje linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Vranja i Predlog dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2020. godinu.

Takođe, odbornici su prihvatili i Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Vranje za 2020. godinu, kao i Predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2020. godinu.

Odbornici su usvojili predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora pojedinih srednjih škola.

Najnovije vesti