Nikolić pred sednicu o Kosmetu poručio: Jug Srbije neće biti poligon za političke marifetluke

Dragan Nikolić Nika, narodni poslanik Zavetnika iz Vranja, saopštio je da će na sednici Skupština Srbije u utorak "vrlo jasno, argumentovano i direktno odgovoriti na provokacije i neustavne predloge političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca u vezi sa razmenom teritorija".

"Odgovoriću i na provokacije o njihovoj navodnoj ugroženosti i obespravljenosti, jer se radi o jednom perfidnom planu destabilizacije juga Srbije i otežavanja pregovaračke pozicije Srbije u međunarodnim odnosima.

Želim da se čuje glas predstavnika našeg okruga, koji je mekani trbuh Srbije i predstavlja poligon za političke igre, marifetluke i podvale zasnovane na presnim lažima, izmišljotinama i fabrikovanim poluistinama.

Moramo biti hrabri i odlučni, makar malo kao naši junaci na Košarama i Paštriku, poštovati zavet kneza Lazara i odbraniti svoju vekovnu teritoriju Kosovo i Metohiju, njene svetinje i sve građane Srbije koji su tamo ostali da žive ili čekaju da se vrate.

Reći ćemo ne lažnoj NATO državi na istorijskoj teritoriji Srbije", najavljuje Nikolić uoči sednice Skupštine Srbije koja će imati samo jednu tačku dnevnog reda - Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine koji je podnela Vlada Srbije.

Nikolić predočava javnosti da će sednici prisustvovati predsednik republike Aleksandar Vučić.

"Kao narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici učestvovaću u diskusiji, izneti mišljenje o podnetom izveštaju, dati sugestije, a kao polaznu osnovu i okvir daljeg delovanja naše delegacije u pregovorima podvući da su granice - Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB UN.

Preporučićemo da naš pregovarčki tim podnese zahtev da se nastavak razgovora vrati pod okrilje UN, jer predstavnici EU imaju neskriveni navijački stav protivan svim vitalnim interesima Srbije.

Takođe, treba dovesti u pitanje ostanak Srbije pri Briselskom i Vašingtonskom sporazumu, jer oni obavezuju samo Srbiju, a druga strana nije ispunila ni jedno slovo iz ovih političkog dogovora", navodi Nikolić.

On dodaje da Srbija "mora prekinuti praksu sitnih ustupaka Prištini".

"Kao i popuštanja pred ucenama njihovih sponzora.

Ne smemo dozvoljavati da se suverenitet Srbije na KiM smanjuje iz dana u dan.

Nema i ne može biti puzećeg priznanja Kosova.

Neće biti lako, ali Srbija se mora izboriti za političku i vojnu neutralnost i otrezniti od evrofanatizma, budući da je svima jasno da nećemo nikada, a ne bi ni trebalo, ući u EU", zaključuje Nikolić.

Najnovije vesti