Nedeljković: Policajci svakodnevno u školama

Policajci će biti prisutni u školama u Vranju i Pčinjskom okrugu od početka nastave, tokom školskih odmora i po završetku školskog dana, izjavio je u petak načelnik Policijske uprave (PU) Vranje Saša Nedeljković.

U obraćanju medijima u OŠ Svetozar Marković, Nedeljković je, zajedno sa zamenicom gradonačelnika Vranja Zoricom Jović, rekao da će biti preduzet "niz mera i aktivnosti, s ciljem edukacije učenika, nastavnog osoblja, kao i svih zaposlenih u školama tokom cele školske godine", projektima koji će biti realizovani u dogovoru i saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Nedeljković je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Policijske uprave (PU) Vranje poželeo svim školarcima srećan početak nove školske godine i puno uspeha u radu, a posebno prvacima.

On je dodao kako veruje da će se ova školska godine "odvijati u skladu sa instrukcijama nadležnih ministarstava", kao i da su MUP i Ministarstvo prosvete po završetku prethodne školske godine "održali niz sastanaka s ciljem unapređenja bezbednosti dece u školama".

"U skladu sa tim i PU Vranje preduzima niz mera i aktivnosti na što većoj bezbednosti učenika, kako u školama tako i van njih, kao i bezbednosti samih škola i svih zaposlenih u njima.

PU u skladu sa svojim ingerencijama i nadležnostima pokriva sve škole na području Pčinjskog upravnog okruga.

Zastupljeni su policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne policije i odeljenja kriminalističke policije", istakao je Nedeljković.

On je najavio da će tokom septembra biti sprovedena akcija Bezbednost đaka u saobraćaju, tokom koje će najveća pažnja biti posvećena edukaciji najmlađih đaka, kako bi se bezbedno kretali u saobraćaju.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović naglasila je da je ovo još jedan dokaz da Republika Srbija, MUP i Ministarstvo prosvete "zajedničkim aktivnostima daju maksimalan doprinos da deca bezbedno borave u svim obrazovnim ustanovama".

"Zahvaljujem se načelniku PU Vranje i njegovim saradnicima i svim zaposlenima na angažovanju i zalaganju da se đaci nađu u bezbednom okruženju.

Hvala vam i što ste omogućili da u svakoj školi imamo policijske službenike.

Lokalna samouprava je, kao i do sada na raspolaganju svim školama, svim roditeljima i Policijskoj upravi kako bismo zajedno omogućili deci da bezbedno borave u školama", rekla je Jović.

Ona je uputila poziv roditeljima "da i oni daju svoj doprinos i pridruže se ovim aktivnostima".

Tijana Đokić, direktorka OŠ Svetozar Marković zahvalila se predstavnicima MUP-a na podršci, koja, kako je rekla, "mnogo znači".

"Kad su deca bezbedna, ona se osećaju sigurno, a i mi smo sigurniji i možemo da se bavimo drugim aktivnostima bez da razmišljamo da li će se nešto neprijatno desiti jer znamo da su predstavnici MUP – a uvek sa nama" istakla je Đokić.

Komentari

Криминал који је уништи Србију сада у виду заштите..Направите господа систем у коме нема дроге,мафије и криминала сваке врсте а пустите децу да се школују

Najnovije vesti