Nedelja ruskog dečjeg filma ubuduće paralelno u Beogradu i Vranju

Filip Kudrjašov, direktor nedavno završene Nedelje ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“ u Beogradu, izjavio je u petak u Vranju da Rusija i Srbija trenutno sarađuju na nekoliko projekata u oblasti kinematografije i animacije.

On je dodao da je spreman da svoja iskustva podeli sa predstavnicima Grada Vranja i najavio da će tokom Nedelje ruskog filma sledeće godine isti materijal biti poslat i Vranju, kako bi se dva festivala odvijala paralelno u oba grada.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić primio je u petak Kurdjašova i tom prilikom naglasio da je organizacija festivala „Most“, u kojoj učestvuje i Ruski dom iz Beograda, "dobra prilika za kulturnu saradnja dva naroda i mogućnost razmene programskih sadržaja".

O svojim gostovanjima u Rusiji i saradnji na pozorišnim i projektima animacije govorile su i predstavnice Pozorišta Bora Stanković i Škole animiranog filma iz Vranja.

Pored Beograda, ruske filmove mogla je da vidi i publika u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Valjevu, Pančevu, Kruševcu, Nišu, a od sledeće godine, izvesno, biće to i publika u Vranju.

Filip Kurdjašov je direktor Međunarodnog festivala pravoslavnog filma „Snažni duhom“ i član Saveza kinematografa Rusije.

Najnovije vesti