Otvoren Međunarodni filmski festival Most (FOTO, VIDEO)

Na Trgu Staniše Stošića u četvrtak uveče svečano je otvoren prvi Međunarodni filmski festival „Most“.

Zamenik gradonačelnika Nenada Antića rekao je na otvaranju da je lokalna samouprava podržala organizaciju festivala želeći da na taj način "ponudi alternativu u mnoštvu kulturnih sadržaja, kako bi se afirmisale nove vrednosti".

Prisutnima se obratio i predstavnik Ruskog doma iz Beograda Dmitrij Jegorov, koji je takođe istakao značaj ovakvog festivala.

Prve večeri, prisutni su bili u prilici da pogledaju filmove “Trifun bombaš”, autora Slađana Stojanovića Frenkija, “Praistorijsko blago Srbije”, Srbija Global TV-a i “Patrijarh” Li Tamahorija.

PROGRAM FESTIVALA (PETAK I SUBOTA)

Petak 21. septembar

Od 19 sati na programu će biti film "Duboko podzemlje“ Miroslava Farkaša, a nakon toga od 19 sati i 25 minuta biće prikazan blok kratkih filmova učesnika Međunarodnog seminara kinematografije.

U nastavku programa, od 19.30 sata planiran je film "Ukras sveta“Stefana Krasića, a od 19.45 ostvarenje "Crni i Kivi“ Marka Džambasoskog.

Drugi dan festivala biće završen blokom animiranih filmova.

Subota 22. septembar

U 19 sati biće prikazan film "Mogu sam“ autora Nikole Polića, a od 19 sati i 20 minuta publika će biti u prilici da pogleda ostvarenje "La ciudad que canta“ Nataše i Marka Simića.

Festival će biti zatvoren projekcijom filma "Beskrajna poezija“ autora Alehandra Jodorovskog, čiji je početak zakazan za 20 sati i 25 minuta.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...