Delegacija Ruskog doma i kinematografa iz Rusije posetila Gimnaziju (FOTO)

Povodom prvog Međunarodnog filmskog festivala „Most“, delegacija Ruskog doma u Beogradu sa Dimitrijem Jegorovim na čelu, posetila je Gimnaziju Bora Stanković u Vranju i prostorije nedavno otvorenog Ruskog kutka.

Profesorka ruskog jezika i književnosti i realizator projekta Ruski kutak Danijela Spasić upoznala je goste sa aktivnostima i radom Ruskog kutka, prikazavši im pritom kratkometražni film, kao retrospektivu najznačajnijih aktivnosti učenika i profesora ruskog jezika i književnosti vranjske Gimnazije.

Na prijemu su govorili i Nenad Bojkov, student Belgorodske duhovne seminarije i predavač srpskog jezika na univerzitetu Šuhov u Belgorodu, koji trenutno boravi na stručnoj praksi u vranjskoj Gimnaziji i Andrej Igorevič, predstavnik delegacije.

- Goste iz nama bratskih zemalja pozdravili su učenici Gimnazije i na ruskom jeziku izrazili svoje emocije povodom posete delegacije Ruskog doma, kao i eminentnih stručnjaka iz oblasti kinematografije.

Učenici Gimnazije izrazili su zahvalnost za odato poštovanje prema onome što rade, s ciljem razvijanja međubratskih odnosa i saradnje.

Uostalom, dobra saradnja između Gimnazije Bora Stanković u Vranju i visokih školskih ustanova iѕ Vladikavkaza i Belgoroda, kao i nedavno otvaranje Ruskog kutka, rezultirali su time da Gimnazija u Vranju i učesnici festivala započnu novo poglavlje u sklopu još jedne uspešne saradnje sa stranim državama - rekla je direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Ona je pred gostima je naglasila da je Gimnazija uvek bila i biće otvorena za svaku vrste saradnje, "ukoliko ona rezultira otvaranjem širih vidika i međusobne spoznaje vranjskih i inostranih učenika i studenata".

Direktorka je prisutne goste ukratko upoznala sa istorijatom ove srednjoškolske ustanove i tom prilikom rekla da je Gimnazija "iznedrila mnoga velika imena poznata kako u zemlji, tako i u inostranstvu".

- Milica Janjić, bivša ucenica Gimnazije, na čiju je inicijativu upravo i organizovan ovaj Međunarodni filmski festival u Vranju pod simboličnim nazivom "Most", inače bivša učenica Gimnazije, to i dokazuje - rekla je Mišićeva.

Sa gostima iz Rusije i Belorusije Gimnaziju je posetila i gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović.

Najnovije vesti