Nastavlja se Srpska liga: Pčinja želi u gornji deo tabele, Dinamo istupio iz takmičenja

Vranje - Gostovanjem Radničkom u Svilajncu FK Pčinja iz Trgovišta nastaviće takmičenje u Srpskoj ligi Istok, u kojoj su jesenju polusezonu okončali kao jedanaesti na tabeli sa 17 bodova.

Prvoplasirani Trajal iz Kruševca ima 37, ali Pčinjani nisu tako daleko od vrha tabele i recimo pete pozicije na kojoj se trenutno nalazi Jedinstvo iz Paraćina sa 24 boda.

Ako se zna da Pčinja posebno dobro igra prolećni deo sezone, onda treba očekivati dodatni napredak na tabeli.

Na dobru formu ekipe iz Trgovišta ukazuju rezultati prijateljskih utakmica odigranih tokom pripremnog perioda.

U poslednjem Pčinja je kao gost savladala Moravu u Vladičinom Hanu sa 1:2, a strelci su bili Bojan Đorđević i Stefan Manasijev.

U pripremnom periodu odigrali su ukupno šest prijateljskih utakmica i zabeležili pet pobeda i jedan poraz.

Hansku Moravu savladali su dva puta, a po jednom Mineralca, Vranjsku Banju i Vlasinu i Vlasotinca, dok su jedan prijateljski meč izgubili od Vlasotinčana koji zauzimaju deseto mesto na tabeli u istom rangu u kome igra i Pčinja.

Evo i svih rezultata: Mineralac - Pčinja 0:5, Morava - Pčinja 0:1, Vlasina - Pčinja 2:5, Vranjska Banja - Pčinja 1:2, Vlasina - Pčinja 4:3 i Morava - Pčinja 1:2.

Koliko su realne ambicije kluba iz Trgovišta u nastavku lige fudbaleri Pčinje moći će da pokažu već na startu drugog dela prvenstva kada će gostovati trećeplasiranom Radničkom u Svilajncu.

Ova utakmica 16. kola Srpske lige Istok na programu će biti u nedelju od 14 časova.

Na velikom iskušenju Pčinjani će biti i u drugom prolećnom kolu kada će u Trgovište stići lider na tabeli i jesenji šampion Trajal.

Dinamo istupio iz Srpske lige Istok

Iz vranjskog FK Dinamo, kluba sa višedecenijskom tradicijom, tokom zimske pauze saopšteno je da je zbog finansijskih problema klub prvi put u svojoj istoriji istupio iz lige. Dinamo, jedan od dva kluba iz Pčinjskog okruga u ovom rangu, jesenji deo prvenstva okončao kao pretposlednji, petnaesti na tabeli sa 7 bodova. Zbog raznih disciplinskih kazni klubu je od starta prvenstva bilo oduzeto sedam bodova.

Najnovije vesti