Narodni pokret Srbije: Gde je taj obećani Centar izvrsnosti u Vranju

Gde je taj obećani Centar izvrsnosti u Vranju, koji je trebalo da okuplja i usavršava malde talente, pitaju u saopštenju iz Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Vranju.

"Još februara 2021. godine na sajtu grada Vranja osvanuo je tekst da će se na mestu starog izletišta Ćoška, na 8.000 kvadrata, graditi Centar izvrsnosti za prirodne nauke.

Predviđeno je bilo da će tu biti kabineti, laboratorije, spa-centar, restoran, kafići i smeštaj sa 150 ležajeva.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je izjavio da će centar biti stecište nauke i da će to biti samoodrživ projekat jer će imati i komercijalnu komponentu.

Oktobra 2021. godine Vlada Republike Srbije donela je odluku o osnivanju Obrazovno naučnog centra Ćoška - Rista Stajić.

Odluka je objavljena u Službenom glasniku RS br.96/2021.

U toj odluci, između ostalog, decidno stoji da će do imenovanja direktora centra, funkciju v.d. direktora obavljati izvesni Miodrag Stošić iz Vranja.

Međutim, kako od pomenutog Centra do današnjeg dana nema ni traga ni glasa, otvoreno se nameće niz pitanja.

Na primer:

- Šta će centru koji suštinski ne postoji vršilac dužnosti direktora? Ko je dotičnog gospodina predložio za tu funkciju i pod kojim uslovima?

- Da li su ujedno imenovani i članovi privremenog upravnog i nadzornog odbora?

- Da li ima zaposlenih u tom nepostojećem Centru?

- Koliko je koštala izrada projekta koji je za sada samo mrtvo slovo na papiru?

- U čemu se od oktobra 2021. godine pa do danas ogleda samoodrživost ovog projekta?

Kao što znamo, mnogo je pitanja do sada ostalo bez odgovora, jer će uskoro proći i 2023. godina, a da se na mestu starog izletišta Ćoška nije baš ništa promenilo", piše u saopštenju Narodnog pokreta Srbije u Vranju.

Komentari

Možda direktor ima i službeno vozilo pa se vozika a mi, gradjani Vranja iz Budžeta punimo rezervoar. A možda je g-dja Brnabić imenovala i vozača direktoru da se čovek ne opterećuje Zakonom o saobraćaju i traženjem praznog parking mesta a i obilaženjrm rupa dok vozi ulicama grada a i strahom da ne propadne u asfalt kad vozi kroz ulicu Partizanski put . S obzirom da je Milenković pominjao razne prirodne nauke pa čak i astronomiju u vezi sa tim centrom, možda ćemo imati i planetarijum. Mnogo je tu pitanja dragi moji.

Najnovije vesti