Naprednjaci Vranja i Bujanovca obećavaju Vučiću najjaču podršku sa juga

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju, iz kojeg su prethodnih dana demantovali spekulacije da imaju kvotu od 3.000 ljudi za Vučićev miting, u ponedeljak uveče na zvaničnoj Fejsbuk stranici saopšteno je da je "jedanaest dana pred početak najvećeg skupa u istoriji Srbije održan sastanak koordinatora odbora i predsednika GrO SNS Vranje Slaviše Bulatovića, u cilju blagovremene podrške i organizacije zajedničkog cilja najveće stranke u regionu".

"Odziv zainteresovanih članova, simpatizera i građana je veći od očekivanog, tako da će podrška politici Aleksandra Vučića na zakazanom skupu, kao i do sada, biti najveća sa juga Srbije", poručuju iz vranjskog odbora.

I Savet za socijalna pitanja vranjskog odbora SNS održao je u ponedeljak uveče "sastanak u proširenom sastavu".

Kako je objavljeno, cilj je bio "definisanje organizacionih pitanja pred najavljeni narodni skup ispred Narodne skupštine 26. maja u Beogradu".

"Najbrojniji savet SNS-a garantuje da će na dosad nezabeleženom skupu odgovoriti najbrojnijom podrškom u istoriji svog postojanja", navodi se.

Sastankom je, dodaje se, predsedavao predsednik Saveta i član GO SNS Nenad Milojević, a prisustvovao mu je i lokalni lider naprednjaka Slaviša Bulatović.

Veliki broj građana opštine Bujanovac navodno želi da ide 26. maja u Beograd na miting predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, pišu Bujanovačke.

Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović rekao je da ne postoji kvota, odnosno tačno određeni broj građana koje opštinski odbor mora da odvede u Beograd, a da će organizovanog odlaska sigurno biti.

"Sve je na dobrovoljnoj bazi", kazao je Mitrović za bujanovački portal.

On tvrdi da građani "sami traže od opštinskog odbora da organizuje odlazak na miting", kako bi pružili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.

Kaže da je interesovanje veliko, ali da ne može da proceni koliko Bujanovčana moglo da krene za Beograd 26. maja.

Sam Vučić skup 26. maja najavljuje kao "istorijski i najmasovniji ikad".

Najnovije vesti