Naprednjaci tražili skupštinsku raspravu o Arsiću i puškomitraljezu

Vranje/Bujanovac - Odbornička grupa koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) u SO Bujanovac zahtevala je na sednici parlamenta izveštaj direktora Doma zdravlja o fotografiji Saše Arsića (okružnog koordinatora Narodne stranke) sa puškomitraljezom ispred Službe hitne pomoći, kako bi se o ovome raspravljalo na sednici skupštine koja je u toku.

Po rečima šefa odborničke grupe SNS-a (i narodnog poslanika u republičkom parlamentu) Nenada Mitrovića, više od dve godine niko ne reaguje "na napade Saše Arsića", člana Opštinskog veća, koji su kulminirali "optužbama da Aleksandar i Andrej Vučić formiranjem Srpske desnice destabilizuju stanje u opštini Bujanovac".

- Arsić se kao glavni medicinski tehničar u Hitnoj službi slikao sa puškomitraljezom ispred glavnog ulaza gde prolaze deca i svi ostali.

Zahtevamo da direktor Doma zdravlja dostavi izveštaj o okolnostima pod kojima je nastala ova skandalozna fotografija - rekao je Mitrović.

Replicirao je najpre Ragmi Mustafa, šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje (PDD), rekavši da se je ta slika "odavno na internetu" i da o njoj "treba diskutovati", ali ne zbog toga što "Arsić napada Vučića".

- Treba razgovarati o fotografiji, ali ne iz razloga koje vi navodite.

Sliku komentarišete i dovodite u vezu sa Vučićem, a nije vam smetao govor mržnje vladinih zvaničnika i ostalih bliskih SNS-u koji se tiče građana opštine Bujanovac - rekao je Mustafa.

Osvrćući se na Mitrovićevu izjavu povodom govora Miše Vacića, kada je rekao da ne može da komentariše nešto što nije lično čuo, zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić pitao je šefa bujanovačkog SNS-a da li je lično video taj prizor koji pokazuje na slici, pa sada može da komentariše.

- Znači krenuli ste u urnebesnu kampanju - rekao je Arsić.

Kamberi: O fotografiji, ali i o Vacićevom fašizmu

O fotografiji Saše Arsića sa puškom "raspravljaće se na nekoj od narednih sednica SO Bujanovac, kada direktorka Doma zdravlja podnese skupštini izveštaj o ovom događaju", poručio je sa govornice lokalnog parlamenta predsednik opštine Šaip Kamberi.

- Predsednik skupštine je zatražio izveštaj od direktorke odmah po prijemu pisanog zahteva odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS). Bez tog izveštaja bi rasprava bila čisto politikantstvo - rekao je Kamberi na sednici bujanovačkog parlamenta.

Prvi čovek opštine je dodao da je sporna fotografija člana opštinskog veća "iz kakvih god namera nastala apsolutno loša poruka".

- Glavnu političku stranku u državi SNS i poslanika Nenada Mitrovića ne dotiče fašizam Miše Vacića u multietničkom Bujanovcu, ali hoće da raspravljaju o slici Saše Arsića i to će im biti omogućeno. Neko dođe u Bujanovac i govori da će da iseljava ljude, a najveća stranka i narodni poslanik ćute. Vacića se ne plaši niko, on je za žaljenje, ali pitanje je šta rade ovi koji ćute - rekao je Kamberi.

Najnovije vesti