Najbolje odeljenje u istoriji gimnazije (FOTO)

Sa prosečnom ocenom 4,93 i 19 vukovaca, 9 republičkih nagrada i 2 međunarodne olimpijade, odeljenje 4/6 generacije maturanata Gimnazije Bora Stanković u Vranju jedno je od najbojih u istoriji ove škole.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković kaže da to odeljenje "otvara novu, zlatnu stranicu istorije vranjske gimnazije".

- Koristimo priliku da podelimo vest koja sve nas raduje, kako učenike, roditelje, profesore, tako i one koji su verovali u njih.

Odeljenje koje je ove školske godine, nakon završene mature, proglašeno za najbolje ima čak i sportista generacije.

Najvažnije u svemu je da su potvrdili uspeh iz srednjoškolskih dana rezultatima na prijemnim ispitima.

Učenici 4/6 uspeli su da zauzmu prva mesta na rang listama prestižnih državnih fakulteta.

Rame uz rame sa najboljim srednjoškolcima iz cele Srbije - navodi Mišićeva.

Direktorka otkriva da je učenica Anastasija Dimitrijević osvojila 100 poena na FON-u, na budžetu su Jelena Filipović i sportista generacije Marjan Janković, gde je bilo oko 2.000 kandidata.

Lidija Marković osvojila je 100 poena i prva na Pravnom Fakultetu u Beogradu, Stefana Dejković takođe 100 poena na Fakultetu za Fizičku hemiju u Beogradu, Marina Zlatković 92 poena na ETF-u u Beogradu, Adriana Žilović 96 poena na Medicinskom fakultetu, Anđela janković i Anastasija petković na Medicinskom Fakultetu.

Sa visokim plasmanom na Elektronskom fakultetu u Nišu su Strahinja Dimitrijević, Bogdanović Anastasija i Pešić Milan.

Na studije arhitekture u Beogradu na budžet su ušli Anđelković Negosava, Bandović Milena, Stanisavljević Emilija i Damjan Stamenković.

Đorđević Emilija sedma je na listi Filološkog fakulteta u Beogradu, gde je bilo 1.300 kandidata.

- Kako škola prati upis učenika na fakultete, ove povratne informacije o rezultatima sa upisa idu u prilog samovrednovanju ustanove i pravom vrednovanju postignuća učenika.

Učenici vranjske gimnazije decenijama unazad svojim uspesima, rezultatima i radom brane ovu ustanovu od prolaznosti, vremena i prilika koji nam često nisu naklonjeni.

Stalno insistiranje na očuvanju pravih vrednosti je misija škole, od koje se ne odustaje - potencira Mišić Stanković.

Ona dodaje da "uvek najveće zasluge pripadaju onome koji ih vodi od samog početka.

- Njihov odeljenjski starešina, Dijana Kostić, izvela je generaciju koja za koju možemo reći da je "zlatna" - dodaje direktorka.

- Poseban utisak i zadovoljstvo je kada iz dana u dan pristižu poruke i pozivi učenika koji na najprestižnijim fakultetima osvaju prva mesta na rang listama.

Ovo odeljenje i ova generacija učenika rođenih 1999. je generacija koja će se zasiguro pamtiti, i biti upamćena u onome što tek sledi, a to je da budu najbolji studenti, stručnjaci i ljudi - navodi razredna Dijana Kostić.

Komentari

Možda kasnim sa komentarom , ali sada sam videla vest.....proverite malo istoriju gimnazije. Najbolje odeljenje ikada je završilo gimnaziju 1986 god , Biohemijski smer , razredni starešina Miloje Nikolić, prosek odeljenja 5, 0 .Dakle , ovo sto je objavljenovprosto nije istina !!! Bila sam ucenik pomenutog odeljenja, proverite dnevnike ......
Nataša Ignjatović, rođ Dimitrijević

Najnovije vesti