Jelena Filipović đak generacije vranjske Gimnazije (FOTO, VIDEO)

Jelena Filipović, maturantkinja vranjske Gimnazije Bora Stanković proglašena je za đaka generacije, u petak na svečanosti povodom svečane dodele diploma maturantima ove škole.

- Sve čestitke Jeleni i smatram da je zasluženo osvojila ovo priznanje, mada je konkurencija bila žestoka jer smo imali mnogo sjajnih đaka - rekla je direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

-Osećaj je veoma lep. Kiš je govorio da je svako od nas zvezda za sebe, drago mi je smo svi ovde i da je svako od nas po nečemu poseban - rekla je Jelena

- Svi vi bili ste i više od toga; izvanredni takmičari u svim takmičarskim disciplinama znanja, odlični glumci, pevači, uspešni recitatori, organizatori humanitarnih akcija i sjajni sportisti.

Želim vam da prevaziđete uspehe vaših profesora i roditelja, da ostanete kritični, radoznali i da uvek mislite svojom glavom - nadovezala se Mišić Stanković.

Na svečanosti su nagrađeni i pohvaljeni učenici koji su svojim radom, uspehom i postignućima obeležili protekli period školovanja.

Nagrađeni su učenici za priznanja osvojena na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

- Nešto što izdvaja ovu generaciju od prethodnih jesu ogromna postignuća, i jedno odeljenje matematičkog smera, 4/6 koje je i proglašeno za odeljenje generacije.

Oni su osvojili dva međunarodna, devet republičkih i osamnaest okružnih priznanja - rekla je Mišić Stanković.

Najnovije vesti