Nagrade Fondacije Slađana i Dragomir Mitić đacima generacije Gimnazije i Tehničke škole

Tijana Mitić iz Fondacije Slađana i Dragomir Mitić, izjavila je u subotu za Vranje News da su predstavnici ove fondacije đacima generacije Tehničke škole i Gimnazije u Vranju, dodelili novčanu nagradu "za iskazani trud i zalaganje tokom školovanja".

"Novčane nagrade od 30.000 dinara uručene su Kristini Vojisavljević (Tehnička škola) i Vedrani Gačić (Gimnazija).

Obema učenicama i svim njihovim profesorima, kao i svima koji su im podrška, želimo istrajnost u daljem obrazovanju.

Moji roditelji, po kojima fondacija nosi ime, bili su đaci Tehničke škole.

Dragomir Mitić je i predavao kao profesor u školi, po završenim studijama na mašinskom fakultetu", navodi Tijana za naš portal.

Nagrada đaku generacije gimnazije dodeljena je jer je to matična škola Tijane i Bojana Mitića, kćeri i sina Slađane i Dragomira, koji su osnovali i vode pomenutu fondaciju.

Tijana na kraju dodaje da su iz fondacije posle više neuspešnih pokušaja ipak uspeli da kontaktiraju i Jefimiju Čavdarević, učenicu generacije iz Ekonomsko-trgovinske škole, te da će i ona biti nagrađena istim iznosom.

"Slađana Mitić je jedno vreme predavala u ovoj školi i ideja je od starta bila da zbog toga nagradimo i đaka generacije Ekonomske škole, što će se i dogoditi", navodi Tijana Mitić.

Potomci Dragomira Gaceta Mitića, lane preminulog bivšeg direktora Duvanske industrije Vranje, i njegove supruge Slađane Mitić, nekadašnje inspektorke u vranjskoj opštini, odlučili su u martu ove godine da osnuju fondaciju.

Njen rad je usmeren ka afirmaciji obrazovanja i školovanja mladih ljudi iz Vranja i okoline.

Najnovije vesti