Nagrađeni đaci generacije: Srećno, ma koji put odabrali FOTO/VIDEO

Đacima generacije svih škola na području grada Vranja u petak su predstavnici lokalne samouprave uručili nagrade, na svečanosti koja je održana u Gradskom parku.

Kod srednjoškolaca, kao đaku generacije Gimnazije Bora Stanković nagrada je uručena Vedrani Gačić, u Ekonomsko-trgovinskoj najbolja u generaciji bila je Jefimija Čavdarević, u Tehničkoj Kristina Vojisavljević, u Hemijsko-tehnološkoj Anastasija Ristić, u Poljoprivredno-veterinarskoj Milena Jančić, u Medicinskoj Bojan Ristić i u ŠOSO Vule Antić Sreten Spasić.

Među osnovcima đaci generacije su Milica Ničić u OŠ Vuk Karadžić, Ivona Ristić (OŠ Dositej Obradović), Beba S. Aleksić (OŠ Jovan Jovanović Zmaj), Stefana Mihajlović (OŠ Radoje Domanović), Ljiljana Anđelković (OŠ Svetozar Marković), Relja Stamenković (OŠ Branko Radičević), Emilija Stajić (OŠ Bora Stanković Tibužde), Lazar Đorđević Radić (OŠ Branislav Nušić, Rataje), Stajko Stanimirović (OŠ 1. maj, Vrtogoš), Danilo Stošić (OŠ Predrag Devedžić, Vranjska Banja), Nađa Dimčić (OŠ 20. oktobar, Vlase) i Aleksandar Spasić (ŠOSO Vule Antić).

Knjige i bicikle najboljima u generaciji uručio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Čestitao je đacima i poželeo im mnogo sreće u daljem školovanju i životu.

"Čast mi je što sam među vama.

Lokalna samouprava mnogo pažnje poklanja oblasti obrazovanja.

Ulaže se u rekonstrukciju i obnovu školskih objekata s ciljem unapređenja uslova za rad kako učenika, tako i nastavnog kadra.

Podjednako brinemo o obrazovnim objektima i u seoskim sredinama.

Ovo je prilika da se zahvalim i roditeljima jer su vam oni bili najveća podrška, ali i nastavnicima koji su vam nesebično prenosili znanje.

Želim vam još mnogo uspeha u daljem školovanju, a najviše od svega želim da se vratite u naš grad i nastavite da radite na njegovom razvoju", kazao je Milenković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović kazala je da su izuzetni rezultati najpre delo samih đaka, ali i plod odricanja i napora prosvetnih radnika, porodice i ljudi koji učenike okružuju.

"Nastavite da radite, gradite i stvarate - jer znanje je moć, i to je najveće bogatstvo koje vam niko ne može oduzeti", rekla je ona.

Vedrana Gačić, đak generacije Gimnazije Bora Stanković zahvalila se lokalnoj samoupravi na nagradama.

"Hvala njima i prosvetnim radnicima na podršci.

Srećno svima, ma koji put odabrali", kazala je Vedrana.

Nagrađeno je ukupno devetnaestoro đaka generacije.

Najnovije vesti