Na Preševu kod Makedonke pronađeno oko 700 grama zlata

Krijumčarenje zlatnog nakita teškog gotovo 700 grama, čija se vrednost procenjuje na više od 13.000 evra, sprečeno je na graničnom prelazu Preševo.

Nakit su otkrili carinici, u saradnji sa graničnom policijom, u automobilu nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz svoje matične zemlje ka Nemačkoj putovao bračni par makedonskih državljana.

- Kada su pristigli na granični prelaz, putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, čime su stavili do znanja da nemaju ništa da prijave.

To su i potvrdili cariniku prilikom susreta, rekavši da, osim ličnih stvari, nemaju ništa - navode iz Carine.

Međutim, detaljan pregled automobila pokazao je suprotno, jer su carinici ispod suvozačkog sedišta, u ženskoj torbi pronašli neseser pun zlatnih narukvica, prstenja, ogrlica i minđuša, ukupne težine preko 660 grama.

- Putnica je rekla da je u pitanju njen lični nakit i da nije znala da treba da ga prijavi, ali to je ne oslobađa odgovornosti, jer je bila u obavezi da prijavi dragocenosti koje nosi sa sobom.

S obzirom na to da je reč o stranoj državljanki, nadležni sud je u hitnom postupku doneo odluku o trajnom oduzimanju nakita, a putnica je i novčano kažnjena - kaže se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti