Na svadbu u Nemačku poneli kilogram zlata, pali na carini (FOTO)

Više od kilogram zlatnog nakita vrednosti veće od 4 miliona dinara zaplenili su carnici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina, saopšteno je iz Uprave carina.

- Kada je kombi "mercedes sprinter" bugarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz Bugarske ka Nemačkoj, stigao na red za kontrolu svi putnici i vozač su carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Carinici su ipak odlučili da obave detaljan pregled putnika i kombija i nisu pogrešili, jer su tom prilikom u džepovima vozačeve jakne i džempera dve putnice otkrili tri zamotuljka sa zlatnim nakitom, kod svakoga po jedan, dok je još jedna putnica neprijavljeni sadržaj sakrila u grudnjak - navodi se u saopštenju.

Međutim, ispostavilo se da to nije sve, jer je i pregledom kombija "uočen tajni tovar".

- Još dva zamotuljka sa skrivenim sadržajem pronađeni su između boca sa vodom u kartonskoj kutiji.

Najviše nakita pronađeno je kod 47-godišnjeg vozača, kako u džepu jakne, tako i sakrivenog u kombiju.

Radi se o 700 grama zlata: po 18 prstenova i ogrlica, 14 narukvica i 5 pari zlatnih minđuša ukupne vrednosti oko 2,5 miliona dinara.

Takođe, kod 50-godišnje putnice pronađeno je skoro 250 grama zlatnog prstenja, narukvica, lančića i minđuša vrednosti veće od 850.000 dinara, dok je kod druge, starosti 24 godine, otkrivena ista količina nakita vrednosti gotovo 900.000 dinara, a pored nakita, pronađena su i tri para končanih rukavica sa elementima zlata i dva zlatna priveska - navodi se u saopštenju Uprave carina.

No, ni to nije bilo sve.

- Još 11 zlatnih narukvica vrednosti oko 200.000 dinara pronađeno u grudnjaku 42-godišnje bugarske državljanke.

Sve tri putnice i vozač su carinicima rekli da su se uputili u Nemačku na svadbu, te da su nakit poneli kako bi darovali mladence, što ih ne oslobađa odgovornosti, jer su bili u obavezi da prijave dragocenosti koje nose sa sobom - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti