MUP poziva građane da telefonom prijavljuju blokade puteva

Vranje - Iz MUP-a Srbije saopšteno je u četvrtak da građani "kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva od danas mogu podneti prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Za to je otvoren poseban broj telefona 080 010 41 03, navode iz MUP-a.

"Građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja", navode iz MUP-a.

Podsećanja radi, protest sa blokadom saobraćaja održan je prošle subote u centru Vranja, ali i širom Srbije.

Svi učesnici protesta u Vranju pozvani su istog dana na informativni razgovor u policiju.

Zahtevi demonstranata bili su povlačenje predloga izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

Širom Srbije prošle subote su se mogle čuti poruke protiv dolaska kompanije Rio Tinto u Srbiju i narušavanja vodoizvorišta Makiš u Beogradu.

Komentari

U Vrtogos u 13h ispred zadruge, Neradovački put kod Djokin mlin u 13.30, put za Svetog iliju kod odvajanje u Tibuzde, petlja kod Vranjske Banje u 12.30. Traktori spremni

Ništa, sugrađani, imate broj zovite i prepričavajte im od kadra do kadra šta se desilo onog dana u Šapcu, šta se desilo onog dana u Savamaloj... Pitajte ih kako ide istraga oko kontakata vlasti sa Kriminalcima. Pitajte šta se dogtodilo sa Vulinovim stanom.

Najnovije vesti