MUP: Od ponedeljka pojačana kontrola autobusa, posebno onih koji prevoze decu

Vranje - Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije pojačaće od ponedeljka kontrolu autobusa u saobraćaju, zbog povećanog tranzita turističkih autobusa kroz Republiku Srbiju tokom sezone letnjih godišnjih odmora, kao i organizovanog prevoza dece na kulturne manifestacije i sportske kampove.

Pojačana kontrola trajaće od 18. do 24. jula i biće usmerena na otkrivanje prekršaja i krivičnih dela koje čine vozači autobusa.

"Osim kontrole poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, te ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača autobusa u saobraćaju, saobraćajna policija proveravaće i da li se deca prevoze u skladu sa propisima", navode iz MUP-a.

Tokom dve međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa, koje su realizovane ove godine, dnevno je sankcionisano oko 100 prekršaja koje su činili vozači autobusa.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise, kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja na putevima", piše u saopštenju.

Komentari

Vaaljda će ovi iz sabraćajne da zavedu red , kada već ne mogu ovi iz javne bezbednosti da izađu na kraj sa radnim vremenom preglasnih kafića...

Najnovije vesti