Monografija Znamenite ličnosti vranjske gimnazije promovisana u Beogradu

Monografija Znamenite ličnosti vranjske gimnazije promovisana je u dvorištu Kuće kralja Petra I Karađorđevića u Beogradu, u okviru manifestacije Duhovno i kulturno blago manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

O knjizi su govorili direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković, recenzent Nada Petrović, kao i Tomislav Simonović, Branislav Simonović i istoričar Nenad Stojiljković.

Dragan Mikić, predsednik Udruženja Vranjanaca u Beogradu Žuto cveće, organizatora ove desetodnevne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije događaja koji je okupio veliki broj bivših gimnazijalaca, sada uspešnih ljudi u Beogradu.

"Reč je o knjizi koja je nastajala tri godine i objavljena je u novembru 2021. godine, povodom 140. godišnjice Gimnazije Bora Stanković u Vranju.

Obuhvata biografije 171 profesora, učenika i direktora ove škole i ovo je njena druga promocija, prethodna je bila u Vranju neposredno nakon objavljivanja", rekla je direktorka Mišić Stanković.

Citate iz knjige koja je promovisana čitali su bivši učenici Gimnazije Bora Stanković, sada studenti Beogradskog univerziteta - Anja Kafedžiska i Đorđe Stojanović.

Time se i vranjska gimnazije pridružila obeležavanju dve značajne godišnjice - 950 godina manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 100 godina od smrti kralja Petra I Karađorđevića.

Promociji su prisustvovali i članovi redakcijskog odbora.

Najnovije vesti