Millennium team vs Vranje News: Drugo odlaganje ročišta

U Višem sudu u Beogradu drugi put je odloženo sudsko ročište po tužbi Milenijum Tima (Millennium Team) za navodnu povredu njihovog poslovnog ugleda protiv CEDEM-a, osnivača portala Vranje News, i urednika Dejana Dimića, zbog izveštaja sa konferencije za medije Narodne stranke iz februara 2021, na kojoj je bila pomenuta ova kompanija.

Ročište je odloženo zato što sudu nisu pristupili zakonski zastupnici Millennium team-a Stojan Vujko i Ivan Bošnjak.

Tokom ročišta, njihov zastupnik Nina Marinac obavestila je sud da tužioci odustaju od saslušanja Vujka.

Sudija Ida Nikitović ostavila im je rok od tri dana da dostave dokaz o bolesti Ivana Bošnjaka, budući da je to navedeno kao razlog odlaganja.

Advokati odbrane protivili su se odlaganju, budući da se već drugi put zastupnici Millennium-a, koji treba da budu saslušani, nisu pojavili.

Sudija je ipak odlučila da se ročište odloži, s tim što je odredila da troškovi odlaganja padaju na teret tužilačke strane.

Podsećanja radi, prvobitno je u predmetu spora gde se traži naknada materijalne štete Millennium Team tražio 100.000 evra, dok sada se traži 100 evra.

Nakon konferencije za medije Narodne stranke u Vranjskoj Banji, na kojoj je govorio Vuk Jeremić, Millennium Team je podneo tužbu u vezi sa navodnom uzročno posledičnom vezom zbog koje je, smatraju, nastala šteta za njih u vidu "pada vrednosti tužiočevog žiga na tržištu u odnosu na vremenski period pre objavljivanja informacije".

Na pomenutoj konferenciji za medije Vuk Jeremić i predstavnici Narodne stranke kritikovali su okolnosti pod kojima se realizuju investicije u toj banji.

Vranje News je samo profesionalno i verno preneo dešavanja sa ovog susreta narodnjaka sa novinarima.

Advokati tuženih, CEDEM-a i urednika Vranje News-a Dejana Dimića na pripremnom ročištu su osporili tužbu, usprotivili se predloženom veštačenju, budući da bi se, tvrdili su advokati odbrane, "veštačila hipotetička šteta koja se ne vidi i ne proiziliazi iz poslovnih knjiga tužioca".

Advokati odbrane takođe su još tada ukazali da saslušanje Vujka i Bošnjaka, zastupnika Millennium Team-a, nije neophodno, "jer se materijalna šteta ne može utvrditi iz njihovih iskaza".

Sud je ipak tada odredio da se oni saslušaju, a sada tužilačka strane predlaže da se sasluša samo Ivan Bošnjak.

Naredno ročište zakazano je za 29. novembar.

Najnovije vesti