Milivojević: Pobedićemo Vučića i u Vranju

Srđan Milivojević, kandidat za narodnog poslanika liste Srbija protiv nasilja, izjavio je da će opozicija "sigurno pobediti na izborima 17. decembra u Beogradu", ali i u Vranju, Šapcu, Kraljevu, Kruševcu, Kragujevcu i još nekim gradovima Srbije, piše nova.rs.

Milivojević, koji je i funkcioner Demokratske stranke (DS), dodao je da sukob između Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) "nije zasnovan na ideološkim ili vrednosnim razlikama, već da je po sredi sukob oko podele plena.

"Mi ćemo sigurno pobediti u Beogradu.

Ali, ne samo u Beogradu, već i u Kruševcu, Šapcu, Kragujevcu, Kraljevu, Požegi, Vranju, Pirotu, Vladičinom Hanu, Merošini i mnogim drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

To je sada sasvim jasno i svakom građaninu ne samo Beograda, već i mnogih drugih gradova u Srbiji, ali i Aleksandru Vučiću i otuda dolazi njegova histerična nervoza u ovoj kampanji", rekao je Milivojević.

Dodao je da, od kada je Beograd postao izborni plen u rukama SNS, "traje besomučna pljačka" i njegovo uništavanje.

"Ne znam odakle dolazi tolika mržnja prema Beogradu koju ispoljavaju i Aleksandar Vučić i oni koje je opredelio da se ponašaju kao stečajni upravnici srpske prestonice.

Prvi naš korak po preuzimanju odgovornosti za upravljanje Beogradom biće momentalno zaustavljanje naprednog pljačkaškog pohoda na grad, usmeravanje novca Beograđana u razvojne projekte", kazao je Milivojević.

On je naglasio da posle izbora neće biti koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije.

"Ivica Dačić se ovih dana stalno iščuđava na neku bivšu vlast i pominje neki bivši režim dok se napadno, nepristojno i degutantno nudi Vučiću, iako se pokazalo da pored Dačića ima još ljudi u SPS koji su kadri da se late mikrofona i zapevaju, kao što smo videli u Blacu.

Kad Dačić kaže bivši režim, ja ne znam da li on misli na Obrenoviće ili Karađorđeviće, jer socijalisti i komunisti samo tada nisu bili na vlasti u Srbiji.

SPS je takođe odgovorna za ovo što režim Aleksandra Vučića radi građanima Srbije, i snosi odgovornost za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazi Srbija", naglasio je Milivojević.

Na pitanje da li očekuje da će biti preletanja među odbornicima opozicije u redove vlasti nakon izbora, Milivojević je odgovorio da „čvrsto veruje da "niko normalan, ali baš niko, ne namerava da se popne na Titanik koji je odavno udario u svoju santu leda i ubrzano tone".

Najnovije vesti