Vučić: Daćemo investitoru i veće subvencije da zaposli 1.500 Vranjanaca FOTO/VIDEO

Mnogo puta sam u Vranje dolazio i uvek sam brinuo hoćete li imati dovoljno investitora - sada smo na putu da dovedemo jednu veliku zapadnu investiciju od preko 100 miliona evra, spremni smo za tu investiciju da damo i dodatne subvencije investitoru, jer bi to obezbedilo posao za 1.500 ljudi, izjavio je Aleksandar Vučić u petak u Vranju, u sklopu kampanje pred lokalne i parlamentarne izbore u Srbiji.

Na predizbornoj konvenciji u Sportskoj hali, on je dodao da nije došao u Vranje da ljudima govori "da je sve dobro i da je sve idealno".

"Bezbroj problema imamo.

Makar ih u Vranju nikad nije nedostajalo.

I taman kad mislite da ste doveli nekog investitora, onda vas jedan napusti.

Taman kad rešite neki problem u Jumku, pojavi se problem u Simpu.

Ali odmah da vam kažem nećemo ostaviti ni Jumko, ni Simpo", poručio je sa bine Vučić.

On je još obećao da će, posle završetka aktuelnih radova na paviljonskom delu bolnice u Vranju biti uloženo dodatnih 4 miliona evra u rekonstrukciju Dečjeg odeljenja vranjske bolnice.

"Stigao je mamograf u Vladičin Han, sramota je što ga nije bilo, ali ubuduće će žene moći na vreme da se pregledaju.

Moramo da brinemo o njihovom zdravlju, jer tamo gde žena stane, stane i porodica, a kad stane porodica stane i država", kazao je on.

Vranjancima je još obećao da će "velelepan stadion, poput onog u Leskovcu, biti izgrađen i u Vranju".

"Da imamo južnjački derbi Dinamo - Dubočica, pa da vidimo ko je bolji", kazao je nosilac liste Srbija ne sme da stane.

Govoreći o opoziciji, rekao je da za dvanaest godina "ništa nisu izgradili" i da će ih zbog toga "još jednom pobediti", i to "ubedljiivje nego ikada".

"Za mene će pobedu predstavljati minimum osvojenih 60 odsto glsasova, jedino to priznajem.

Svejedno je kome od svih njih zajedno date glas, sve će to završiti u kasi Dragana Đilasa.

Nećemo im dati da nam unište zemlju da bi oni bili bogatiji, hoćemo da narod bude bogatiji", ponovio je Vučić ono što su mitingaši imali priliku da slušaju i u više prethodnih izbornih ciklusa.

Vučića su na mitingu u Vranju svojim prisustvom podržale neke javne ličnosti - poput košarkaša Dejana Tomaševića, Željka Rebrače, muzičara Đorđa Davida, bio je prisutan i Vučićev sin Danilo, ali se predsednik Srbije posebno zahvalio makedonskom košarkašu Peri Antiću na podršci.

Pre njega prisutnima se obratio, najpre, Aleksandar Vulin, predsednik Pokreta socijalista i donedavni direktora BIA-a koji je pod američkim sankcijama.

Na to što mu je Vučić nešto kasnijim ulaskom u halu prekinuo govor kazao je: "Vidite kakav je on, prekidao je i Ketrin Ešton, što ne bi i mene"..

Vulin je u svom govoru odbacio svaku mogućnost uvođenja sankcija Rusiji.

Opoziciju je nazivao petooktobarskim ološem.

Predsednik SNS-a Miloš Vučević govorio je u svom obraćanju o uspesima SNS-a, a opoziciju okarakterisao kao bezidejnu i neodgovornu.

Najnovije vesti