Milenković: Realno je da pozorište bude završeno krajem godine VIDEO

Od kapitalnih projekata koje smo završili u poslednjih godinu dana mandata lokalne vlasti izdvojio bih Hirurški blok koji je počeo da se gradi još 2005. godine.

Posle velikih zastoja i neizvesnosti uspeli smo da izgradnju privedemo kraju i otvorimo bolnicu pod jednim krovom koja omogućava vrhunski nivo zdravstvene zaštite za stanovnike Pčinjskog okruga i Ksoovskog pomoravlja - kazao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković govoreći na konferenciji za medije vranjskog SNS-a povodom trogodišnjice gradonačelničkog mandata.

Milenković je, naglašavajući da na konferecniji istupa kao potpredsednik lokalnih naprednjaka, kazao da jednim od značajnijih uspeha u proteklih godinu dana smatra konsolidaciju finansijske situacije u JZU Apoteka Vranje i rešavanje problema zastoja u radu onkoloških konzilijuma.

Milenković je potencirao završene projekte u oblasti kulture - sanaciju Muzej kuće Bore Stankovića, "koja je bila u vrlo lošem stanju i pretilo joj je rušenje", kao i Narodnog muzeja, odnosno zgrade Selamluka Pašinih konaka.

- Sledi realizacija projekta stalne postavke; muzej je aplicirao kod Ministarstva kulture, obezbeđena su sredstva, tako da će biti izložena i stalna postavka.

Kada je reč o završetku pozorišta realno je očekivati da završetak obnove bude krajem godine.

U okviru pozorišta dobićemo i najsavremeniji bioskop - kazao je Milenković, izdvajajući manifestaciju Festival vranjske gradske pesme kao jedan od ključnih događaja u kulturi u prethodnom periodu.

On je među započetim projektima izdvojio onaj koji se tiče rekonstrukcije gradskog parka u Vranju, za koji su takođe obezbeđena sredstva, ali prvenstveno završetak obilaznice u Industrijskoj zoni Bunuševac.

Uz finansijsku podršku Ministarstva građevine i infrastrukture i Puteva Srbije dodao je Milenković, završeno je više komunalnih i infrastrukturnih projekata.

- Pre svih Radnička ulica, koja je u potpunosti revitalizovana od Železničke stanice do rasksrsnice kod Dunav osiguranja, kao i "petlja" na ulazu u Vranje.

Tu je i deo puta u selu Bresnica, gde su završeni građevinski radovi i očekuje se upotrebna dozvola za puštanje u saobraćaj.

Takođe, uz podršku Ministarstva građevine radi se revitalizacija puta od Vlasa prema Vranju u dužini od 3 kilometra - kazao je Milenković, izdvojivši kao značajne investicije još i izgradnju vrtića u naselju Raška, projekat od 190 miliona dinara, te izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti i Regionalnog centra za vanredne situacije.

KINA

Milenković je govoreći u funkciji potpredsednika vranjskog SNS-a o studijskoj poseti Kini, gde je boravio kao član delegacije Srpske napredne stranke, kazao da je reč "o predsedničkom projektu" koji je predsednik Srbie Aleksandar Vučić dogovorio prilikom poslednjeg boravka u Kini aprila ove godine.

- U okviru produbljivanja saradnje SNS-a i Komunističke partije Kine mogli smo da se upoznaimo sa tim kako funkcioniše komunistička partija te zemlje od centralnog do lokalnog nivoa. Obilazili smo mnoga mesta u Kini kako bismo na delu videli kako se zadaci koji se zadaju sa centralnog nivoa sprovode u praksi, na delu, obišli smo i njihovu partijsku školu. Dogovoreno je da saradnja dve partije ubuduće bude još intenzivnija, s ciljem da i ovde kod nas postignemo intenzivan ekonomski razvoj poput onog u Kini. Saradnja će se do kraja produbiti i u suprotnom smeru, boravkom delegacije iz Kine kod nas u Srbiji, gde ćemo im mi demonstrirati kako stvari funkcionišu ovde - kazao je Milenković.

Prodaja parcele kod Rode veliki uspeh

Prodaja parcele kod "Rode" za Milenkovića je "veliki uspeh lokalne vlasti".

- Dve i po godine smo pripremali tu parcelu za prodaju i zaista smo postigli cenu za koju niko nije mogao ni da sluti da ćemo je postići. Skoro 120 evra po kvadratu samo za zemljište, a ukupan iznos je oko 260 miliona dinara. To je prodaja kojoj se niko nije nadao. Sredstva koja smo dobili pametno ćemo uložiti pre svega u razvoj infrastrukture - kazao je Milenković.

Najnovije vesti