Milenković: Parterno uređenje Hirurškog bloka do sredine decembra (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je u ponedeljak da će radovi na parternom uređenju prostora oko novog Hirurškog bloka biti okončani do sredine decembra.

Za to je Grad Vranje izdvojio 300.000 evra, kazao je MIlenković obilazeći gradilište u pratnji rukovodstva Zdravstvenog centra i novinara.

- Građevinski radovi na parternom uređenju, prema tripartitnom ugovoru sa Ministarstvom zdravlja i EU progresom, podrazumevaju izgradnju pristupne saobraćajnice, potpornog zida, hidrantne mreže, portirnice, javne rasvete, kao i parking prostora - kazao je Milenković.

On je dodao da je završena podzemna hidrotehnička instalacija, a da su ostali radovi u jeku.

- Veliko je zadovoljstvo da se nazire završetak Hirurškog bloka, kao i to što ćemo u narednoj godini krenuti u rekonstrukciju starog dela Bolnice, u šta će Vlada Srbije uložiti oko 6,2 miliona evra.

Time ćemo zdravstvo u našem gradu, u pogledu uslova i kapaciteta, podići na mnogo viši nivo - rekao je Milenković obilazeći radove na izgradnji projekta bolnice pod jednim krovom.

V.d. direktorka Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Ljiljana Antić precizirala je da će građevinski radovi na izgradnji zgrade biti završeni do 20. decembra.

- Oformili smo Komisiju za tehnički prijem objekta, kako bismo u najskorije vreme posle završetka radova dobili upotrebnu dozvolu.

Kada je reč o opremi za novi Hirurški blok, počela je da nam stiže od 8. novembra.

Dobili smo deo nameštaja, a sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da smo dobili fako aparat za dijagnostiku u oftalmologiji, kakvih ima svega desetak u Srbiji.

To je samo najava najsavremenije medicinske opreme koju će dobiti novi Hirurški blok u Vranju.

Već u utorak očekujemo prijem pokretnog rendgen aparata i ostatka nameštaja, a onda sledi opremanje osam hirurških sala koje će početi od 26. novembra - najavila je Antićeva.

Najnovije vesti