Milenković: Najveći uspesi Hirurški blok i obezbeđenje novca za obnovu starog dela bolnice

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Slobodan Milenković izjavio je u ponedeljak da najvećim uspehom aktuelne gradske vlasti smatra nastavak izgradnje i skori završetak izgradnje Hirurškog bloka, kao i početak procesa izrade projektno-tehničke dokumentacije kao uvod u rekonstrukciju starog, paviljonskog tipa vranjske bolnice.

- Veliki je uspeh što smo uspeli da preko EU Progresa obezbedimo 50.000 evra za projektno tehničku dokumentaciju i izdavanje građevinske dozvole, a obezbeđena su i sredstva za rekonstrukciju starog dela bolnice preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Izdvojio bih i izgradnju obilaznice u Slobodnoj industrijskoj zoni, te završetak mukotrpnog procesa dekontaminacije koji je omogućio realizaciju druge faze izgradnje Pozorišta Bora Stanković - rekao je Milenković na konferenciji za medije GrO SNS-a.

On je podsetio da se aktuelno gradsko rukovodstvo, nakon preuzimanja vlasti u Vranju, posle svođenja računa na dan 31. decembar 2016. godine suočilo sa dugovanjem grada od 1,67 milijardi dinara ili preko polovine ukupnog budžeta lokalne samouprave.

- Odgovornim i domaćinskim poslovanjem prema budžetskim parama, do 31. decembra 2017. uspeli smo da taj dug smanjimo na 1,3 milijarde, za više od 350 miliona dinara.

Smanjili smo i kreditno zaduženje Grada za 30 odsto, uzimanjem dugovorčnog kredita sa povoljnom kreditnom stopom, odnosno sa 669 na 466 miliona dinara - otkrio je Milenković.

On je podsetio da je grad, po izvršnim sudskim presudama, vratio dug od oko 400 miliona dinara.

- Hvala rukovodstvu države na nenamenskom transferu od 300 miliona dinara za dve godne, ali i resornim ministarstvima na odobrenim sredstvima za mnoge projekte, jer sve to vlastitim snagama ne bismo mogli da realizujemo.

Sada redovno izmirujemo socijalna davanja, naknade za novorođenčad, zaposlili smo 17 lekara po principu projektnog finansiranja - dodaje Milenković.

On je podsetio na značajne investicione projekte koje realizuje grad u saradnji sa Ministarstvom privrede - obilaznica u Slobodnoj zoni (vrednost investicije 162 miliona dinara), Radnička ulica (32 miliona), infrastrukturno opremanje Slobodne zone.

- Radi se projektna dokumentacija za dečji vrtić u naselju Raška, kao i revizija nasleđenog projekta za revitalizaciju Ulice Bore Stankovića, da je ne bismo prekopavali više puta, kao što je to bio slučaj sa nekim projektima u ranijim godinama - rekao je Milenković.

Najnovije vesti