Milenković: Grad će zaposliti 17 mladih lekara sa tržišta rada (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je u četvrtak na konferenciji za medije da će Zdravstveni centar Vranje, uz pomoć projektnog finansiranja Grada Vranja, uskoro zaposliti 17 lekara sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Dugo smo ovo planirali, samo je bilo pitanje pronalaženja pravnog osnova kako bismo zaposlili i finansirali mlade lekare i građanima ponudili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Za godinu i po dana, posle konsultacija sa ekonomistima, pravnicima i zdravstvenom inspekcijom našli smo modus da to, u skladu sa zakonom, isfinansiramo kao vid projektnog finansiranja.

Budžetom za 2018. godinu predvideli smo poziciju od 12 miliona dinara za finansiranje ovog projekta – rekao je Milenković.

Lekari će biti angažovani na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a bruto plata biće im oko 78.000 dinara.

Direktor ZC Dragan Veličković rekao je da je cilj da se dostupnost zdravstvenih usluga približi praksi koja postoji u većim gradovima.

- Gradonačelnik, Gradsko veće i Skupština grada demonstrirali su i nekim razvijenijim sredinama kako visok može biti stepen društvene odgovornosti.

Obezbeđena su sredstva da ti mladi ljudi uzmu učešće u zdravstvenoj zaštiti, ostanu u svom gradu i da sve organizacione probleme u ZC uspemo zajedno da prebrodimo – rekao je Veličković.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković rekao je da će zapošljavnaje novih lekara uticati na bolju efikasnost zdravstvenih službi ZC.

- Kruna će biti završetak radova na novom Hirurškom bloku - kazao je Stanković.

Milenković i v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković potpisali su u četvrtak ugovor o saradnji u pružanju medicinskih usluga primarne zdravstvene zaštite stanovništva u ruralnim područjima i u naseljima na periferiji Grada Vranja.

Usluge će, najavljeno je, zahvljajući angažmanu novih mladih lekara ubuduće biti bolje u zdravstvenim stanicama Rataje, Vlase i Vranjska Banja, u ambulantama u Vrtogošu, Dubnici, Korbevcu, Trebešinju, Ćukovcu, Moštanici i u tri ambulante u Vranju (BAT, Ogledna stanica, ATD), kao i u kućnom lečenju i urgentnim službama ZC u Vranju.

Najnovije vesti