Otvara se odeljenje Visoke medicinske škole iz Ćuprije

Sporazum o osnivanju odeljenja ćuprijske Visoke medicinske škole u Vranju potpisali su u subotu Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, direktor matične škole Hristos Aleksopulos i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju Ljiljana Đorđević.

Milenković je izrazio zadovoljstvo zbog početka poslovno-tehničke saradnje i otvaranja ovog odeljenja, objavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Vranja.

- Znam da je veliko interesovanje učenika srednje medicinske škole za dalji nastavak školovanja upravo u ovoj ustanovi.

Ova škola ima izuzetan renome, tradiciju i stručan kadar.

U školskoj 2018-2019. možemo da računamo da će po ovom sporazumu biti upisano 80 studenata.

Ovim mi kao grad postajemo, ne samo politički i ekonomski, već i obrazovni centar - rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima učenici juga Srbije, ali i iz drugih krajeva biće u mogućnosti da se obrazuju u ovoj školi.

Hristos Aleksopulos, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji kazao je da je ona državna ustanova koja brine o obrazovanju zdravstvenih radnika.

Škola postoji 20 godina, a veliki broj studenata prema njegovim rečima dolazi sa juga Srbije.

- Treba povećati procenat medicinskih sestara sa Visokom medicinskom školom jer je to potreba i juga Srbije.

Mi smo krenuli sa opštim smerom ali je u planu otvaranje novih smerova za fizioterapeute i strukovne radiološke tehničare - istakao je Aleksopulos.

On je kazao da je ovo idealna prilika i za povratak uspešnih studenata u Vranje.

Direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju Ljiljana Đorđević kazala je da dve škole imaju mnogo toga zajedničkog.

- Visoka škola ima adekvatne učionice, laboratorije, opremu, ali i deo nastavnog kadra koji može da pomogne Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije u procesu akreditacije, i prilikom realizacije nastavnog plana i programa -napomenula je Đorđevićeva, izrazivši zahvalnost zbog uspostavljanja saradnje dveju škola.

- Moramo da obezbedimo kontinuiranu edukaciju mladih kadrova koji treba da učestvuju u daljem usavršavanju, a kasnije i u lečenju građanstva - napomenuo je Dragan Veličković, direktor ZC Vranje.

Najnovije vesti