Milanović: Sprečiti kontranapade Spartaka i nametnuti naš stil igre

U nedelju će se na Gradskom stadionu u Subotici odigrati meč između Radnika iz Surdulice, ekipe koja se bori za plej of i domaćeg Spartaka koji se grčevito bori za opstanak.

Subotičani su se samo zahvaljujući iznenađujućoj pobedi protiv Vojvodine u Novom Sadu u prethodnom kolu malo odmakli od opasne zone, ali su i dalje ugroženi.

U prvom delu sezone meč u Surdulici odigran je bez golova.

Trener Radnika Milan MIlanović kazao je pred ovaj meč da Surduličani u nedelju idu na noge "ekipi kojoj su bodovi preko potrebni".

- I nama su takođe potrebni bodovi, jer imamo i želju, cilj i u takvoj smo poziciji da možemo da računamo na igranje u plej of-u.

Mislim da će utakmica biti agresivna, žustra i borbena.

Spartak igra na svojstven način, dugim loptama, agresivni su i idu na osvojenu drugu loptu i na brze tranzicije, kontranapade poput Radničkog iz Niša.

Mislim da smo tu lekciju naučili onda u Nišu i nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo Spartaku i da nametnemo naš stil igre kroz brze pasove unapred i da ugrozimo njihov gol i na kraju dođemo do dobrog rezultata – rekao je Milanović.

Kada je reč o sastavu, Milanović podseća na gust raspored utakmica u sledećih desetak dana.

Najpre dolaze dve prvenstvene, pa jedna kup utakmica.

- Rottacija i nekih novih kombinacija će zbog toga i te kako biti.

Put Subotice neće krenuti Ristović i Đorđević zbog odrađivanja parnih kartona - kazao je Milanović.

Surduličani trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli (koja vodi u plej of) sa 32 boda, četiri boda više od Vojvodine, direktnog konkurenta za ulazak u plej of fazu Super lige.

Utakmica 26.kola između Spartaka i Radnika igra se u nedelju od 15 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

Najnovije vesti