Mihajlović: Zadovoljna sam dinamikom izgradnje stanova u Vranju FOTO

Zadovoljna sam dinamikom izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Vranju, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obilazeći gradilište u blizini Pete škole.

- Ovo je praktično pilot projekat koji daje odlične rezultate, a grad Vranje je prva lokalna samouprava koja je blagovremeno obavila sve pripreme za njegovu realizaciju.

Ono što je potrebno Srbiji jeste što više gradilišta, ne samo u oblasti putne infrastrukture, već i stanogradnje.

Kao što je poznato, naš plan je da izgradimo 8.000 stanova - kazala je potpredsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da se intenzivno razmišlja o sličnom projektu u okviru koga bi se omogućila kupovina pod povoljnim uslovima i za prosvetne i zdravstvene radnike.

- O tome ćemo se u narednom periodu konkretno dogovoriti - naglasila je ona, zahvaljujući se gradskom rukovodstvu na ažurnosti.

Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković podsetio je da je jug Srbije dobio najsavremeniji autoput, a da će uskoro biti izgrađeni i prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

- Republici nisu problem finansijska sredstva.

Neophodno je da imamo gotove projekte koje ćemo uz podršku državnog vrha realizovati - rekao je Pejković.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić rekao je da je grad Vranje u ovaj projekat ušao "vrlo odgovorno".

- Ispunili smo sve uslove neophodne za realizaciju ovog vrlo značajnog projekta.

Stanovi će biti izgrađeni u roku, a lokalna samouprava preduzima sve neophodne aktivnosti za drugu fazu projekta - rekao je Antić.

Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije, i Emre Takmal, potpredsednik Tašjapi kompanije koja je angžovana na izgradnji potvrdili su da će rokovi biti ispoštovani, kao i kvalitet prema propisanim standardima, potencirajući dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Gradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, polaganjem kamena temeljca, početkom februara označio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tada rekao da će kvadrat stana za bezbednjake koštati 400 evra.

Reč je o prvih 186 stanova, investicija od 746,7 miliona dinara.

Rok za izgradnju je godinu dana od početka.

Izgradnja je počela u februaru 2019.

Najnovije vesti

Foto vranje.org.rs Otvorena Pažljivkova smotra »

Predsednica Skupštine i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović, danas je u...