Kompanije Tasyapi spremna za gradnju stanova u Vranju

Potpredsednik kompanije Tasyapi Emre Tomkam i generalni direktor kompanije Millenium Team Stojan Vujko, izvestili su potpredsednicu Vlade i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranu Mihajlović da je "sve spremno da izgradnja stanova za pripadnike skužbi bezbednosti u Vranju i Nišu započne".

U okviru prve faze izgradnje jeftinih stanova biće izgrađena ukupno 1.493 stana, od toga u Vranju 186 stanova, a u Nišu 190, ukupne vrednosti 1,85 milijardi dinara.

U drugoj fazi biće izgrađeno 6.555 stanova, a osim u Nišu i Vranju, stanovi će se graditi i u Кragujevcu, Кraljevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Mihajlovićeva je razgovarala s predstavnicima turske kompanije Tasyapi i domaće Millenium Team o dinamici i planovima izgradnje stanova u dva grada i tom prilikom se uverila da je sve spremno za početak radova.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, Mihajlović je rekla da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti od nacionalnog interesa, i jedan od najvažnijih projekata Vlade Srbije.

- Drago mi je da je sve spremno za početak gradnje.

Ministarstvo koje vodim, kao investitor projekta, uradilo je sve što je bilo potrebno - od građevinskih dozvola, zakonskih regulativa i budžeta za izvođenje projekta - rekla je ministarka.

Kako je ranije navedeno, turska kompanija Tasyapi izabrana je da bude izvođač radova u Nišu i Vranju, pa će tako Turci graditi ukupno 376 stanova koja će u ovim gradovima biti dostupni onima koji rade u snagama bezbednosti - vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Najnovije vesti