Mihajlović: Još jedna lokacija za stanove u Vranju (VIDEO)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine Zorana Mihajlović otkrila je prilikom posete Vranju da je taj grad obezbedio i drugu lokaciju za izgradnju zgrada za pripadnike službi bezbednosti.

- Ne bih to zvala prvom "A" ili "B" fazom izgradnje stanova, ali znam da Vranje sprema drugu lokaciju i očekujem kada ona bude bila spremna da se aplicira za građevinsku dozvolu - kazala je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Vranje prvi grad u Srbiji koji je predložio lokaciju za izgradnju zgrada sa stanovima za pripadnike sluđžbi bezbednosti, te da je, takođe, bio prvi grad koji je imao kompletnu papirologiju i dozvole za izgradnju tih objekata.

- U tom smislu, Vranje je stvarno primer za sve druge - kazala je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da radovi na prvoj lokaciji uveliko traju.

- Rok za završetak je tačno godinu dana od dana kada je počela izgradnja.

Država je pokrenula ovaj projekat, novac je obezbeđen, veoma nam je stalo da kroz javne pozive dobijemo što više građevinskih kompanija koje će na tome raditi.

Još nam je više stalo da vidimo kako sve to funkcioniše po gradovima kako bismo taj projekat proširili, ne samo na snage bezbednosti, nego i da se razmišlja o stanovima za zdravstvene radnike i slično - kazala je ministarka u utorak u Vranju.

Gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti krenula je u Vranju početkom februara, a početak izgradnje prvih 186 stanova polaganjem kamena temeljca označio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara.

Plan je da se u prvoj fazi u Vranju izgradi 186, a u drugoj 198 stanova.

Cena kvadrata bi, prema najavama Vučić, trebalo da bude 400 evra.

Najnovije vesti