MiDej stripuje Bukovskog FOTO

Vranjanac Miomir MiDej Dejanović došao je na ideju da napravi novi strip na osnovu proze Čarlsa Bukovskog i ovih dana intenzivno radi i stvara prema priči "Đavo je bio vruć".

MiDej za Vranje News kaže da je Bukovski, pored Selina i Fantea, njegov omiljeni pisac i da mu je to bio jedan od motiva da se odluči upravo za ovaj strip.

- Imam sve što je napisao.

Davno sam pročitao njegovu priču "Đavo je bio vruć" i još tada sam njenu radnju doživeo kao veoma pogodnu za adaptaciju, za pretvaranje u strip.

Sada je evo došao trenutak da svoju davnašnju zamisao realizujem - navodi Dejanović za naš portal.

On dodaje da je već uradio petnaest stranica u olovci.

- A, kad nacrtam svih dvadeset, koliko će ih kompletan strip verovatno imati, na redu je tuširanje nacrtanog, upis teksta i bojenje.

Ovaj strip radim "za svoju dušu", bez žurbe, a kad bude gotov objaviću ga na svojoj Fejsbuk stranici i na svom sajtu, tako da će onima koji su zainteresovani za njegovo čitanje i gledanje biti dostupan besplatno.

Talenat nisam kupio, pa ga neću ni prodavati - kaže Dejanović za Vranje News.

PRIZNAT I VAN SRBIJE

Podsećanja radi Dejanović je učitelj koji svoje obrazovne stripove koristi kao nastavna sredstva u radu sa učenicima. Proglašen je za Najboljeg edukatora Srbije i za Najboljeg nastavnika na prostorima EX YU. Od novčanog dela nagrade štampao je zbirku svojih i učeničkih edukativnih stripova pod nazivom „Da ti nacrtam!“ i primerke je poklonio gradskoj biblioteci, bibliotekama vranjskih škola, učenicima i kolegama širom Srbije. Tri godine zaredom - 2017, 2018. i 2019, dobijao je priznanje na Balkanskoj smotri strip autora za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa.

Među đacima veoma popularni MiDej svoje stripove je dosad objavljivao u brojnim listovima i časopisima - Neven, Mali Neven, Vranjske, Slobodna reč, Yumco novine, Učiteljski vesnik, Tabla, Iskrice, Srećni dani, Šipak, Razbibriga...

Na Učiteljskom fakultetu je diplomirao na temu "Strip kao sredstvo edukacije", a autor je i strip-radionica za decu pod nazivom "Strip prvaci", "Strip mi priča", "Epidemija stripa", "Kompjuterska izrada stripa" i dr.

Najnovije vesti