Marjan Stanković novi pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu

Marjan Stanković, diplomirani inženjer građevine i dojučerašnji direktor JKP Parking servis, imenovan je za pomoćnika gradonačelnika Vranja za oblast komunalna delatnost, infrastruktura i inspekcijski poslovi.

Stanković je rođen 1968. godine u Bujanovcu, gde je pohađao Osnovnu školu Branko Radičević.

Gimnaziju Bora Stanković završio je u Vranju završio je 1986. godine, a potom i Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu, stekavši zvanje diplomirani inženjer građevine.

Radio je kao projektant i izvođač radova na objektima visokogradnje, kako u državnim, tako i u privatnim preduzećima - atelje "ARHI", GP Integral Bujanovac, Građevinar Vranje, BML Inženjering Vranje, Jumko Vranje.

Radio je na radnim mestima projektant, glavni inženjer, tehnički direktor, šef građevinske operative na velikom broju objekata od javnog značaja, kao i na individualnim i kolektivnim stambenim objektima.

Dužnost gradskog većnika za urbanizam, komunalnu delatnost i saobraćaj obavljao je od juna do novembra 2016. godine, odakle odlazi na mesto direktora JKP Parking servis Vranje.

Tu dužnost obavljao je do aprila ove godine.

Oženjen je, otac dvoje dece.

STATUTOM SMANJEN BROJ POMOĆNIKA

Predlog odluke o promeni Statuta grada Vranja, usvojen u gradskom parlamentu u decembru prošle godine, predvideo je smanjenje broja pomoćnika gradonačelnika sa pet na tri. Tokom četvorogodišnjeg mandata prethodne vlasti u Vranju pomoćnici su bili Aleksandar Stajić, Saša Pešić, Slavoljub Stojmenović, Aleksandar Tomić, a u početku mandata vlasti i Nenad Veličković. Za sada gradonačelnik Vranja se u novom mandatu opredelio za dvojicu pomoćnika - osim Stankovića tu je i Miloš Nikolić. Osim pomoćnika, gradonačelnik ima i savetnika za odnose sa Zdravstvenim centrom Vranje u liku Miroljuba Stankovića, bivšeg većnika za zdravstvo i direktora ZC Vranje, sada penzionera.

Najnovije vesti