Manić: Da se svi založimo za bolju infrastrukturu i razvoj turizma VIDEO

Kada smo ulazili u vladajuću koaliciju na lokalu obećali smo da ćemo se potruditi da maksimalno dobro radimo svoj posao i da budemo u službi naših sugrađana; nadam se da smo u tome u dobrom delu uspeli, izjavio je u utorak Dejan Manić, lider Gradskog odbora Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju i potpredsednik JS-a.

On je na konferenciji za medije ove stranke naglasio da angažman i rezultati jedne stranke "uvek mogu biti bolji, ali da je za to "potrebna saradnja svih koji vrše vlast u ovom gradu".

Manić se dotakao primera JU Narodni univerzitet koja ima urađenu građevinsku dozvolu za adaptaciju i sanaciju prostora u kome funkcioniše, ali i da postoje "smetnje objektivne prirode za realizaciju projekta".

- Ta građevinska dozvola, koju ustanova poseduje, nije upotrebljena jer nisu dobijena sredstva iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Takođe, kada je reč o Turističkoj organizaciji Vranje (TOV), još 2014. godine pripremljena je celokupna dokumentacija za legalizaciju Planinarskog doma na Besnoj kobili.

Međutim, prošle godine ispostavilo da je iz Gradske uprave nestala papirologija vezana za taj dom, odnosno da je tamo nema - otkrio je Manić.

On je dodao da je za Planinarski dom "sve do detalja bilo spremno", da je "urađena čak i PP zaštita".

- Kada smo prošle godine ušli u zajednički projekat prekogranične saradnje sa partnerom iz Bugarske, za proširenje kapaciteta i unapređenje uslova za boravak u Planinarskom domu, došlo se do kraja pripreme papirologije.

Kada je zatražena građevinska dozvola, računajući da je to formalnost jer smo još 2014/2015. predali sve za legalizaciju, naišli smo na zid.

U Gradskoj upravi nam je rečeno da ta dokumentacija uopšte ne postoji.

Morali smo da pribegnemo planu "B", da menjamo projekat, aplicirali i sa njim, međutim bugarski partner nije mogao da se dokumentacijom prilagodi novom projektu i tu nismo prošli.

Ovo pominjem da bih vam dočarao kako je neohodno da imamo preduslove da bismo razvijali turizam, a preduslovi su izgrađena i uređena infastruktura.

Besna kobila ima svoje rezultate, smatram da sada radi sa nekih 80 odsto kapaciteta sa onim čime raspolaže.

Međutim, da bismo imali bolju situaciju neophodni su nam barem jedan ski-lift na postojećoj stazi i veštačko osneživanje.

Ako bismo sproveli taj projekat i proširili smeštajne kapacitete, garantujem da bismo u naredne tri do četiri godine obezbedili samofinansiranje, odnosno mogućnost da TOV ne zavisi od gradskog budžeta, već da pređe na finansiranje iz sopstvenih prihoda.

Moram da podsetim, znam to iz iskustva, da su glavni prihodi u ovakvim zimskim centrima od ski-pasa, a mi sa ovim uslovima koje imamo ne možemo to da naplaćujemo.

Jednostavno, moramo da unapredimo infrastrukturu - rekao je Manić na konferenciji za medije.

Manić je dodao da je Jedinstvena Srbija "poznata po tome da sve što obeća, to i ispuni", osvrćući se na nedavno obećanje da će se ova politička partija istrajno zalagati da građani Vranja imaju besplatan javni prevoz.

Najnovije vesti