Mali obećao nova radna mesta u Vranju i okolini

Do kraja godine trebalo bi da bude definisan poseban program za razvoj juga Srbije s ciljem podsticaja proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta, izjavio je u utorak u Vranju ministar finansija Siniša Mali.

On je, nakon sastanka Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore (RPK), precizirao da su se ekonomske mere Vlade, usmerene na smanjenje negativnih posledica od virusa Covid-19, pokazale kao pravovremene i najavio da će tokom narednih dana biti poznat novi paket mera usmeren na podsticaje za otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, mere podrazumevaju više modaliteta, a odnose se na smanjenje poreza i doprinosa, odnosno direktne subvencije za novozapošljene.

Razgovaralo se u Vranju i o dualnom obrazovanju i formiranju odgovarajućih profila kadrova u Vranju.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je na sastanku bilo reči o dodatnim merama i olakšicama za jug Srbije, usmerenim ka podsticanju preduzetništva.

- Mi smo kao lokalna samouprava, zajedno sa Parlamentom privrednika RPK, izašli u susret privrednicima za vreme vanrednog stanja

Ta pomoć ogleda u usvajanju niza mera za povećanje likvidnosti privrednih subjekata koji su pretrpeli velike gubitke zbog nemogućnosti obavljanja svojih delatnosti.

Dodatne mere između ostalog obuhvataju smanjenje taksi i naknada, kao i mogućnost odlaganja plaćanja poreza i računa za komunalne usluge javnih preduzeća u drugom kvartalu 2020. godine - rekao je Milenković.

Ministar Mali je tokom boravka u Vranju najpre obišao firmu Ansal Steel (bivši Zavarivač), te kompaniju Alfa plam.

Najnovije vesti