Mališani iz Škole fudbala Prestiž u Bugarskoj učili od vrhunskih klubova (FOTO)

Mladi talenti iz Škole fudbala Prestiž u Vranju, sa svojim trenerima, gostovali su 18. i 19. maja u Sofiji gde su odigrali međunarodne prijateljske utakmice sa dva najbolja i najpoznatija bugarska kluba, Lokomotivom i CSKA.

Igrali su dečaci (sedam igrača i golman) uzrasta deset i jedanaest godina, na skraćenom terenu, srazmerno mogućnostima dece tog uzrasta.

Koordinator škole fudbala Prestiž Joca Ristić, kaže za Vranje News da su za dva dana mladi fudbaleri odigrali četiri utakmice, "sa dva ponajbolja bugarska kluba".

- Tri utakmice smo izgubili, a jednu pobedili.

Rezultat nije bio u prvom planu, već sportska edukacija dece.

Prezadovoljni smo i ispunjeni lepim utiscima, ovo je bilo nezaboravno iskustvo za nas - konstatuje Ristić za naš portal.

On dodaje da su mališani iz ŠF Prestiž ovom prilikom "učili od ekipa koje su u fudbalskom smislu i po kvalitetu mnogo ispred u svakom smislu".

- Ostavili smo sasvim korektan utisak i dali sve od sebe.

Bili smo smešteni u kompleksu "Nacionale" baze fudbala Bojana, što je bilo nešto novo i nesvakidašnje za nas.

Inače, zahvalio bi se trenerima iz Bugarske, kao i deci iz ova dva kluba na fer-pleju i izvanrednom ponašanju, kako na terenu, tako i van njega - navodi Ristić.

Do saradnje vranjske škole fudbala i dva bugarska kluba i organizacije ovih utakmica došlo je zahvaljujući bivšem treneru mnogih srpskih klubova, sada treneru Lokomotive i velikom prijatelju FK Prestiž, kao i treneru reprezentacije Srbije do 21. godine, Mladenu Dodiću, otkriva Ristić.

Škola fudbala Prestiž ima oko 100 polaznika uzrasta od šest do dvanaest godina, sa kojima rade tri trenera Milan Bojković, Igor Stefanović i koordinator škole Joca Ristić.

Jedna je od najmasovnijih škola fudbala na jugu Srbije.

Najnovije vesti