Dragoceno iskustvo za Prestiž na Pandev kupu

Na Međunarodnom fudbalskom turniru „Pandev kup 2018“ u Strumici, član Škole fudbala „Prestiž“ iz Vranja Dimitrije Stojanović proglašen je najperspektivnijim mladim fudbalerom u svom starosnom uzrastu - 2010. godište.

Škola „Prestiž“ je za vikend završila učešće na ovom turniru, a kako tvrde treneri najbitnije je da su mlađe kategorije dečaka stekle dragoceno iskustvo u jakoj konkurenciji.

- Za tri dana odigrali smo devet jakih utakmica, na kojima smo ostavili korektan utisak.

Borili smo se časno i pošteno, srazmerno svojim mogućnostima.

Bila nam je čast i zadovoljstvo da budemo učesnici ovog turnira, s obzirom na to da ŠF „Prestiž“ postoji tek šest meseci, dok su na turniru nastupili klubovi koji imaju bogatu tradiciju - Pelister, Rabotnički, Dit Sofija, Osijek, Pobeda Prilep, Belasica – napisao je na svom Fejsbuk profilu trener Joca Ristić, dodajući da su dečaci iz Vranja „prvi put igrali u ovoj formaciji fudbal na otvorenom".

On je apelovao na gradsku vlast u Vranju „da napokon napravi teren, kako bi i deca mogla da se takmiče sa svojim vršnjacima iz drugih gradova i država“.

„Pandev kup“ u Strumici jedan je od najbolje organizovanih turnira za mlađe fudbalske kategorije na ovim prostorima, a plan je da postane tradicionalan.

Na tek završenom turniru učestvovale su kategorije rođene od 2006. do 2010. godine.

Turniri za nešto starije generacije biće održani na leto, kada se očekuje i dolazak mlađih generacija velikana poput Intera, Đenove, Crvene Zvezde, Partizana, PAOK-a, Ludogoreca, CSKA Sofija.

Najnovije vesti