Lutovac: Staćemo pred građane i zajedno sa njima promeniti ovu vlast VIDEO

Mi smo samim činom odluke o neučestvovanju na lažnim izborima načinili veliki korak u vraćanju poverenja građana u nas; održali smo reč, to je velika stvar jer građani sada mogu da razlikuju one koji misle isključivo o sebi i interesu svojih političkih organizacija i one koji su spremni da se zarad javnog interesa odreknu ličnih interesa, izjavio je u ponedeljak u Vranju Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke (DS).

On je, boraveći u kampanji bojkota predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora, na improvizovanoj konferenciji za medije na šetalištu u centru grada dodao da su se izbori za Savez za Srbiju i DS završili činom predaje izbornih lista", te činjenicom da je "ishod izbora unapred poznat".

- Sada znamo koje su političke opcije prava opozicija, a koje na uštrb javnog interesa i interesa građana pokušavaju da se izbore za neke svoje interese - kazao je Lutovac.

Predsednik DS-a je dodao da demokratama, "kao kredibilnoj opoziciji, predstoji da stane pred građane posle 21. juna, da se izbori za prevremene, slobodne i poštene izbore".

- Ako građani ne mogu slobodno da formiraju svoju izbornu volju, ako nemaju informacije, onda oni i ne znaju kakvu ponudu imaju na političkoj sceni.

Kao što ih nema ni kada imate pritiske da ćete izgubiti posao ili da će neko vaš "nastradati" zbog toga što ovako ili onako glasate.

Moramo suštinski promeniti stvari u Srbiji.

Demokratska stranka će stati pred građane i zajedno sa građanima promeniti ovu vlast - naglasio je Lutovac u Vranju.

Lutovac je naglasio da je posle bojkota neophodno primeniti već osmišljen ekonomski program koji će sprečiti iseljavanje građana Srbije.

Sa rukovodstvom Gradskog odbora DS i aktivistima stranke prošetao gradom, pričao sa građanima Vranja i predočavao im razloge za bojkot predstojećih izbora.

Vranjancima su tom prilikom deljeni primerci "Jedinih pravih novina" koje su sastavni deo kampanje bojkota izbora Saveza za Srbiju.

Najnovije vesti