Likovna kolonija kao važan segment kulturne tradicije Vranja

Likovna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta je tradicionalna i Grad Vranje nastoji da, koliko je to moguće, pomogne njeno održavanje kako bi umetnici imali sve što je neophodno da iskažu svoju kreativnost, rekao je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković na prijemu za učesnike Internacionalne likovne kolonije Vranje 2019.

Tričković je izrazio zadovoljstvo što su umetnici iz Makedonije, Bugarske, Francuske, Hrvatske i Srbije gosti Vranja, grada koji ima bogatu istoriju i u kojem će naći inspiraciju za svoja dela.

- Nadam se da ćete imati priliku da se upoznate sa Vranjem i da ćete poneti pozitivne utiske, jer se nalazite u gradu otvorenog srca - rekao je Tričković.

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović istakla je značaj vranjske kolonije koja, po njenom mišljenju, "zauzima posebno mesto na mapi srpske likovne scene".

- Verujem da će vas bogata istorija, kulturno istorijski spomenici i duh Vranja inspirisati da oslikate svoja platna, koja će opet ostati gradu i Narodnom univerzitetu.

Nadam se da ćete iz našeg grada otići bogatiji za jedno lepo iskustvo - naglasila je Jovićeva.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević zahvalila se lokalnoj samoupravi "na podršci u organizovanju ovako značajne manifestacije".

- Narodni univerzitet je ustanova koja neguje likovnu umetnost, ne samo organizovanjem kolonije, već i kroz rad Likovne radionice i Galerije koja se može pohvaliti bogatom izlagačkom delatnošću - rekla je Dimitrijevićeva.

Učesnici kolonije su se potom predstavili i izneli svoje prve impresije, zahvalivši na toplom prijemu.

Najnovije vesti