Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske

Vranje/Priština - Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je fotografije i spisak stvari koje je, kako tvrdi, policija Kosova zaplenila nakon incidenta u Banjskoj na severu Kosova.

Kako se navodi u spisku koji je objavio na društvenoj mreži X (bivši Twiter), zaplenjena su 24 džipa, jedno oklopno vozilo, kao i dva četvorotočkaša, prenosi N1.

Na spisku zaplenjenog oružja je 8 nagaznih mina, 29 napunjenih i 7 iskorišćenih raketnih bacača, 142 minobacača, 75 ručnih bombi, kao i 8 protivtenkovskih mina.

Kurti je objavio da je, između ostalog, zaplenjeno i 150 dinamita, 5,5 kg eksploziva, 20 kg TNT, 23 električna detonatora, šest mašinskih puški, 30 kalašnjikova, tri revolvera, tri revolvera sa prigušivačem, 18 prigušivača za kalašnjikov, kao i 21 pancir.

Na spisku su i tri drona, 32 radio aparata, četiri fotoaparata, pet pari cipela, 107 vojnih torbi, 115 vojnih uniformi, kompas, šest satelitskih mapi, tri topografske mape, jedan telefon, 23 maske, 20 pijuka, 20 lopata, osam sekira, tri motorne testere, četiri testere.

Pored toga, objavio je Kurti, pronađena su i 32 telefona, 32 SIM kartice, 1.800 novčanica (evri i dinari), hrana i lekovi i velika količina municije.

Najnovije vesti