Kristijan Stošić prvi na Jagodinskom maratonu, Vranjanci treći u štafeti u Skoplju

Atletski klub "Vranjski maratonci" osvojio je treće mesto na polumaratonu u Skoplju u ekipnoj konkurenciji.

Ekipa u sastavu Ivan Stanković, Zoran Stojkovski i Mirko Đorđević pretrčala je stazu u tzv. štafetnoj trci za 1 čas, 27 minuta i 54 sekunde.

Pored njih u polumaratonu je učestvovala i vranjanka Miljana Ristić, koja živi u Skoplju, i koja je osvojila treće mesto u ženskoj konkurenciji.

Pored trke u Skoplju na Goču je bila organizovana planinska trka gde je učešće zabeležio Siniša Stanković i osvojio 11-o mesto u konkurenciji od oko 200 takmičara.

On je učestvovao na trci od 30 kilometara.

U nedelju su Vranjski marataonci učestvovali na Jagodinskom polumaratonu i maratonu.

Ogroman uspeh na trci ostvario je Kristijan Stošić koji je pobedio na maratonskoj trci.

Pored njega maraton su trčali i Siniša Stanković, Ivan Stanković i Goran Jović, dok su polumaraton trčali Zoran Stojkovski, Miloš Antić i Saša Zlatković.

Nakon učešće na devet trka od početka godine (Prvi beogradski polumaraton, Niški maraton, Balkansko prvenstvo veterana, Trka za dečiji osmeh u Novom Sadu, polumaratona u Kruševcu, Milanu i Skoplju, planinskoj trci na Goču i polumaratona i maratona u Jagodini), sledi tronedeljni odmor i priprema za trke koje slede u aprilu i maju.

- Tada nas očekuje učešće na Beogradskom maratonu, Dubrovniku, Skoplju, Kini, nekoliko planinskih trka i državnom prvenstvu u ultramaratonu na Paliću.

U ovoj godini Vranjski maratonci su se pet puta popeli na pobednički tron, od čega dva puta kao prvoplasirani - poručuju iz kluba.

Inače, u Vranju je, u sklopu priprema za Vranjski maraton i polumaraton (2. jun), u subotu 31. marta obavljeno merenje i završno sertifikovanje staze.

Grad Vranje 2. juna 2018. godine organizovaće drugi „Vranjski polumaraton i maraton“, u organizaciji Atletskog kluba „Vranjski maratonci“.

Trka će startovati 2. juna u 18 časova iz centra Vranja.

Staza trke je kružna (dužina kruga 10,5 km) i za razliku od prošle godine izmenjena je i lakša, sa manjim usponima i visinskom razlikom po jednom krugu od 70 metara.

Polumaratonci će trčati dva, a maratonci četiri kruga.

Kategorije su apsolutna – muška i ženska, starosna kategorija od 40 do 50 godina i preko 50 godina – muška i ženska, najbrži vranjanac i vranjanka u maratonu i polumaratonu, najbrža štafeta u polumaratonu – apsolutna kategorija.

Kod štafeta, svaku štafetu čine dva člana bez obzira na pol. U štafetama nema muške i ženske konkurencije. Samo apsolutna kategorija. Štafeta se trči u polumaratonu.

Vremenski limit trke je 6 sati.

U okviru manifestacije, biće organizovana i trka zadovoljstva, kao i druge trke zabavnog karaktera.

Nagrađuju se osvojena prva tri mesta, peharima i diplomama.

"Startnina" košta 1.500 dinara (takmičari u štafeti dobijaju ceo paket, pa samim tim plaćaju i ceo iznos), a učesnici će dobiti startni broj, majicu, učesničku medalju na cilju, elektronsko merenje, medicinsku pomoć i masažu.

Prijava i uplata "startnine" je na https://trka.rs/event/83/

Zatvarenje prijava je u petak 25. maja u 12 časova.

Najnovije vesti