Kreni-promeni: Okupljanja u Vranju, Nišu i Beogradu zbog zagađenja vazduha

Aktivisti pokreta Kreni-promeni iz Vranja, Niša i Beograda organizovali su okupljanja na najprometnijim šetalištima u tim gradovima, kako bi skrenuli pažnju javnosti na problem zagađenja vazduha, javlja Beta.

"Srbija i dalje spada u jednu od zemalja sa najzagađenijim vazduhom, i ovo je problem koji kao društvo samo zajedno moramo rešiti", saopštili su iz Kreni-promeni.

Oni su naveli da je zahvaljujući njihovim predlozima povećan budžet za mala kućna ložišta, a RTS je počeo da izveštava o zagađenju u sklopu informativnog programa.

"Takođe smo imali rezultat postavljanja filtera na termoelektrani u Kostolcu, a konačno je usvojena Strategija Vlade Srbije za rešavanje ovog problema", poručuju iz pokreta i najavljuju da će predložiti nova konkretna rešenja za smanjenje zagađenja.

Komentari

Valjda bi neko trebao da kaže ko to zagađuje vazduh. Ovi što spremaju protest,da nam to objasne pa da znamo da li da dođemo ili ne. Ako vazduh zagađuju ovi na vlasti,ispuštajući prekomerno zagađujuće materije,onda je protest realan. Ako je posledica zagađenja globalni problem onda je protest još veće zagađenje.

Zabraniti automobile, autobuse, kamione i grejanje na drva, ugalj i mazut.

Najnovije vesti