Kreće Srpska liga Istok: Dinamo na startu protiv prvaka Zone Jug

FK Dinamo Vranje dočekaće leskovačku Slogu, prošlosezonskog prvaka Zone Jug, na startu prvenstva u sezoni 2021/2022 Srpske lige Istok.

Ovogodišnji šampionat u petak će u Kruševcu otvoriti domaći Trajal i Meševo.

Meč Dinama i Sloge odigraće se već narednog dana, u subotu 14. avgusta na Stadionu Jumko u Vranju od 17.30 sati.

Vranjanci su u generalnoj probi pred početak lige slavili u Vranju protiv FK Pčinje sa 4:3 golovima Stankovića, Ilića, Savića i Spasića.

Većina fudbalera, koji su činili okosnicu tima u prethodnim sezonama tokom kojih su Vranjanci prešli put od superligaša do srpskoligaša, ispavši dva ranga niže, napustili su klub, tako da su dometi ovog aktuelnog rostera Dinama za sada nepoznati.

U ovom rangu takmičenja iz Pčinjskog okruga nastupa još i Pčinja iz Trgovišta, koja će u prvom kolu u subotu dočekati Radničkog iz Svilajnca.

Pčinjani su prvenstvo 2020/2021. završili na visokom petom mestu sa 66 bodova i bili iznenađenje prolećnog dela Srpske lige Istok kada su igrali ponajbolji fudbal u ligi - imali su za polusezonu 15 pobeda, 1 nerešen rezultat i 4 poraza.

Ako se posmatra ceo šampionat, u 38 odigranih kola ostvarili su 20 pobeda, 6 nerešenih utakmica i 12 poraza.

Srpska liga Istok biće ove sezone izuzetno jaka, jer su iz Prve lige u ovaj rang takmičenja zajedno sa Dinamom ispali i Trajal, Radnički Pirot, leskovačka Dubočica i Jagodina.

Posle debija protiv leskovačke Sloge Dinamo će već u drugom kolu u Pirot "na noge" Radničkom, dok će Vranjanci u trećem dočekati Hajduk Veljka iz Negotina.

Pčinja će posle utakmice u Trgovištu sa Svilajnčanima u drugom kolu gostovati Trajalu u Kruševcu, a potom dočekati Meševo iz istoimenog mesta nadomak Kruševca.

Najnovije vesti