Kovid ambulanta u ATD-u ponovo radi po starom režimu

Zbog smanjenja broja novozaraženih na dnevnom nivou iz uprave Zdrasvtvenog centra u Vranju odlučili su da broj medicinskih timova u kovid ambulanti u vranjskom ATD-u smanje sa pet na tri u smeni, a radno vreme je skraćeno i vraćeno na staro od 7 do 20 časova (do sada je bilo do 22).

Kako je precizirano iz ZC, u ATD-u se nastavlja dvosmenski rad od 7 do 20 sati, kako radnim danima, tako i nedeljom.

"Podsećamo da u sklopu ATD kovid ambulante rade dve laboratorije (nivo primarne i sekundarne zdravstvene zaštite), kao i radiologija.

Zavisno od epidemiloške situacije i u skladu sa promenama biće organizovan i rad u kovid sistemu ZC Vranje i o svim promenama ćemo pravovremeno obaveštavati javnost", navode iz ZC.

Novi režim rada ambulanti u gradu i selima

Iz ove ustanove u petak je saopšteno da je povećan broj ekipa u isturenim zdravstvenim ambulantama u gradu, kao i u seoskim sredinama. Tako će u Donjem Vranju (ambulanta radila dva dana u sedmici), i u naselju Ogledna stanica (takođe dva dana) zdravstvene ambulante ubuduće raditi pet dana nedeljno, u prvoj smeni. U selu Vrtogoš radiće dva dana nedeljno (do sada samo jednom), utorkom i četvrtkom u prvoj smeni. U Ristovcu takođe će raditi dva dana nedeljno (do sada jedan dan nedeljno), sredom i petkom, u prvoj smeni. U Rataju će raditi pet dana sedmično (bila su 2 dana), u prvoj smeni, a na Bareliću dva dana (do sada jednom nedeljno), i to sredom i petkom u prvoj smeni.

Najnovije vesti