Kostić: Očekujem povećanje prihoda za oko 50 miliona od poreza na imovinu

Bojan Kostić, većnik za finansije, izjavio je na konferenciji za medije nakon održane 140. sednice Gradskog veća, da je u prvih šest meseci ove godine, izvršenje budžeta iznosilo je 1.210.944.000 dinara, odnosno 42.25 odsto od ukupnih sredstava.

- Ovaj iznos u devetomesečnom periodu dostigao je cifru od 2.113.657.000 dinara ili 68 procenata ukupnih sredstava - rekao je Kostić.

On je istakao da je uvođenje Centralnog registra faktura (CRF) bio finansijski izazov za Grad Vranje, jer propisuje rok od 45 dana za izmirivanje dugova prema dobavljačima.

- Lično podržavam uvođenje CRF jer sistem podrazumeva prilagođavanje budžeta realnim prihodima.

Međutim, budžet grada je u izveštajnom periodu pretrpeo i značajna izdavanja.

Tako smo za mesne zajednice izdvojili 82 miliona za dug iz 2016. godine, a odblokirali smo i sve škole iznosom od 20 miliona - rekao je Kostić.

Takođe, on je naveo i da očekuje povećanje prihoda od poreza na imovinu, na osnovu uvećane baze poreskih obveznika i to za oko 50 miliona dinara.

- Grad Vranje je samo u 2018. godini za isplatu kredita izdvojio oko 440 miliona dinara, a neplanirani izdaci za isplatu nasleđenih dugova otežaće realizaciju i finansiranje kapitalnih projekata - naveo je većnik za finanasije.

Grad u narednom periodu očekuje i plaćanje na osnovu sudske presude za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju Medicinske škole u iznosu od 30 miliona dinara.

Najnovije vesti