GV: Veći broj bračnih parova dobiće pomoć od grada za vantelesnu oplodnju

Članovi Gradskog veća usvojili su na 140. sednici dokument pod nazivom Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, Pravilnik o ortopedskim pomagalima koje se obezbeđuju iz budžeta Grada Vranja, te izveštaje o izvršenju budžeta grada Vranja za period od 01.01. do 30.06. i od 01.01. do 30.09. 2018. godine.

Usvojen je i Nacrt Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim grad Vranje učestvuje u finansiranju aktivnosti održavanja, Nacrt Odluke o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i zona obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade.

Prihvaćen je i Pravilnik o izmeni Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za osvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2018. godini.

Prema rečima gradske većnice za lokalnu upravu Danijele Milosavljević, na osnovu ove izmene smanjen je iznos pojedinačnog davanja za pokušaj vantelesne oplodnje sa 400.000 na 250.000 dinara, ali će obuhvat broja bračnih parova biti veći.

Usvojen je i zahtev Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje za obezbeđivanje prevoza učenika koji pohađaju nastavu u Specijalnoj školi „Bubanj“ u Nišu.

Šire o odlukama gradskog veća govorili su na konferenciji za medije gradska većnica za lokalnu upravu Danijela Milosavljević i većnik za budžet i finasije Bojan Kostić.

Najnovije vesti