Kontrolne utakmice KK Radnik: Poraz od Mladosti, pobeda nad Šumenom

Vranje - Košarkaši surduličkog Radnika odigrali su i pobedili u dve kontrolne utakmice, u sklopu priprema za početak šampionata u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije.

Najpre su u četvrtak na svom parketu ugostili drugoligaša Mladost iz Smederevske Palanke, tim koji se svrstava u krug favorita za plasman u vrh tabele.

U izvanrednoj košarkaškoj predstavi, trojkom u poslednjoj sekundi meča košarkaši iz Smederevske Palanke pobedili su Radnika rezultatom 86:83.

Novi kontrolni meč odigrali su surdulički košarkaši u subotu sa ekipom bugarskog prvoligaša Šumena iz istoimenog grada na istoku ove zemlje.

Košarkaši Šumena, koji su četiri sezone bili učesnici bugarskog plej ofa, došli su u Srbiju na poziv KLS ligaša Zdravlja u Leskovcu.

Sa ekipom Zdravlja su igrali dve utakmice i obe su tesno izgubili, da bi u trećem meču gostovali u Surdulici.

Pobeda je pripala košarkašima Radnika rezultatom 96:86.

Radnik je bolje počeo meč i prvu četvrtinu dobio rezultatom 28:18.

U drugoj deonici meča razigrala su se tri Amerikanca u redovima Šumena, pa je na poluvremenu rezultat bio 50:46 za surduličke košarkaše.

Za Radnik nisu igrali povređeni Milovanović i Simović, a tokom utakmice lakše povrede su zadobili oba plejmejkera -Nešić i Bogdanović, pa je trener Janjić imao na raspolaganju samo osmoricu igrača.

U drugom poluvremenu, iako sa suženim rosterom, Radnik je parirao Bugarima u trećoj četvrtini koju je Šumen dobio sa 26:23.

Finiš meča u potpunosti je pripao Surduličanima, pa je ova četvrtina završena rezulatatom 23:14 u korist domaćina.

Do početka šampionata ostalo je još petnaestak dana.

U prvom kolu Surduličani će gostovati košarkašima Radničkog u Kragujevcu.

Janjić: Sve će doći na svoje mesto

Radnik će ugovoriti i odigrati još najmanje jednu kontrolnu utakmicu do početka šampionata u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije, kaže trener Surduličana Milan Janjić.

"Iako smo bili oslabljeni, lišeni pomoći dvojice visokih igrača - Simovića i Milovanovića - kao i bekova koji su zadobili lakše povrede tokom meča, uspeli smo da pobedimo odličan tim Šumena. Gosti su nas nadvisili u igri pod našim košem, jer nismo mogli da pariramo fizički jačim Amerikancima u redovima bugarskog tima. Nešto slabija naša odbrana uzrokovala je da primimo dosta koševa iz šuteva za tri poena, ali smo to nadoknadili efikasnom igrom u napadu. Nije dobro što imamo dosta rovitih igrača, ali se nadam da će do početka šampionata sve doći na svoje mesto. Svi momci koji su odigrali današnji meč zaslužuju čestitke za borbenost i prikazanu igru. Do sada smo odigrali šest kontrolnih utakmica i samo jednom izgubili i to od ekipe Mladosti košem u poslednjoj sekundi. A i tu je moglo biti i drugačije", navodi Janjić za Vranje News.

Najnovije vesti