Konačno: Prave utakmice na veštačkoj podlozi

Na Gradskom stadionu u Vranju odigrani su prvi prijateljski mečevi fudbalskih ekipa međunarodnog karaktera, nakon što je završena rekonstrukcija terena postavljanjem veštačke trave.

U premijernim mečevima na novoj podlozi, deca iz vranjskih klubova testirala su fudbalsko umeće sa vršnjacima iz bugarskog grada Montane.

Gradonačelnik Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što Vranje konačno ima teren koji će služiti za takmičarske utakmice, ali i rekreaciju dece.

- Iako je bilo neverice kod pojedinaca da će teren biti završen, drago mi je što danas imamo prilike da na najbolji način pokažemo da naše zalaganje na izgradnji sportske infrastrukture nije prazna priča.

Radovi jesu pomerili neke termine, ali najbitnije je da će kompletna rekonstrukcija biti završena u predviđenom roku, do 22. novembra - rekao je Milenković.

U sklopu projekta, pored novog terena sa podlogom veštačke trave, oko stadiona je postavljena i ograda, koji će obasjavati nova rasveta.

- Realizacijom ovog projeka prekogranične saradnje stvaramo nove mostove prijateljstva i uslove za zdrav razvoj dece.

Na novom terenu deca koja se bave sportom imaju priliku da pravilno razvijaju svoj talenat, a u budućem periodu ovo će postati mesto kojim ćemo se ponositi - rekao je gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Deca iz Bugarske došla su u pratnji zamenika predsednika opštine Montana Tihomira Antonova koji je izrazio nadu da će se saradnja sa Vranjem nastaviti i po projektima iz drugih oblasti.

Takođe, on je rekao da su u Montani napravljena dva manja terena, od kojih je jedan sa prirodnom, a drugi sa veštačkom travom.

Najnovije vesti