Komunalci u Vranju pojačano kontrolišu bahato parkiranje i zauzeće površina

Komunalna inspekcija u Vranju sprovešće vanrednu i pojačanu kontrolu zauzeća javnih površina i komunalnih objekata, ali i parkiranja i ostavljanja neregistrovanih, havarisanih i odbačenih automobila, najavljeno je iz Gradske uprave.

"Odlukom se zabranjuje zaustavljanje i ostavljanje vozila kojima se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta i prolaz između zgrada.

Zabranjuje se i ostavljanje neregistrovanih, havarisanih i odbačenih vozila na javnim površinama i ostavljanje vozila na delu trotoara koji nije obeležen za parkiranje.

Vozila se ne smeju ostavljati ni na pešačkom prelazu, pešačkoj i biciklističkoj stazi", navodi se u saopštenju.

Iz komunalne inspekcije obaveštavaju da će u narednom periodu prioritet biti havarisana i neregistrovana vozila, koja će se uklanjati po hitnom postupku.

Takođe, protiv nesavesnih vlasnika će biti podneti prekršajni nalozi u redovnom postupku.

Komunalna inspekcija apeluje na sugrađane "da izbegnu nepotrebne troškove i učine nešto za lepši izgled grada".

Pojačana kontrola sprovešće se u skladu sa Odlukom o načinu obavljanja komunalnih delatnosti – održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje zelenih površina.

Komentari

Шта ће да ради саобраћајна полиција, ако ће комунална да контролише паркирање?

Уместо да раде комуналне и еколошке проблеме они постали саобраћајци.Пуне буџет новчаним казнама.А град смрди од отпада, и др......

To i da vidim ne verujem. Verovatno će doći do smaka sveta ako prestanu da se parkiraju po pešačkim prelazima stazama za pešake i sl. jer normalno da se parkiraju na predvidjena mesta ne umeju

Što i komunalci i saobraćajna ne očiste nepropisno parkirane u subotu kod gornje i donje pijace? I izmestite gornju pijacu negde gde postoji parking i normalan pristup da se ne remeti saobraćaj u ugrožavaju životi pešaka!!!

Najnovije vesti